Voetbal

Fc Harlingen VR1 wacht tevergeefs op tegenstander

Door Jeroen Pietersma
Voor de dames van fc Harlingen VR1 stond zaterdag 11 maart de thuiswedstrijd tegen de dames van het Leeuwarder LAC Frisia VR2 op het programma. Tegen de tegenstander was vorige week ook al gespeeld en was de uitslag 5-5.

De dames van coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf waren er dus opgebrand om op sportieve wijze revanche te nemen. Om klokslag 13.00 uur verzamelden de dames zich en werd de wedstrijdbespreking gehouden, waarna de dames zich gingen omkleden en aan de warming up werd begonnen. En terwijl de dames van VR1 aan de warming-up bezig waren en de supporters hun gang naar het veld ook al hadden gevonden, was er in geen velden of wegen nog iets te bekennen van de tegenstanders. Om 14.00 uur stonden de dames van fc Harlingen op het veld klaar voor de aftrap van de wedstrijd, maar was er nog steeds geen enkel spoor van de tegenstander te bekennen. En terwijl de VR1 dames al menig rondootje en afwerken op de goal hadden gedaan om warm te blijven, verstreek het door de KNVB verplichte half uur wachten op de tegenstander, zodat om 14.38 uur werd besloten om dan maar weer te gaan omkleden zonder dat er gespeeld werd. Zodat scheidsrechter Evan van Sertima niets anders restte dan het wedstrijdformulier in te vullen en hierop te vermelden van wedstrijd afgelast wegens B.N.O (bezoekers niet opgekomen).

Erg jammer en zeer onsportief om een tegenstander te laten wachten en voor niets de gang naar het veld te laten maken, maar helaas gebeuren dit soort zaken nou eenmaal en zal de KNVB vermoedelijk met een sanctie komen tegen de LAC Frisia VR2.
Komend weekend zijn de dames van fc Harlingen opnieuw vrij wegens een oneven aantal teams in de competitie en op 25 maart is dan de wedstrijd in de strijd om de plaats in deze competitie tegen naaste concurrent Berlikum VR2.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda