Fc Harlingen VR1 pakt zwaar bevochten punt in de Hel van het Noo

Na de mooie puntendeling tegen koploper Tzum VR1 en daarna een weekje vrij moesten de dames van fc Harlingen VR1 zaterdag 29 april uit spelen tegen de dames van Stiens VR3. Het zonnetje scheen overdadig, het veld lag er goed bij en dus leek niets een mooi voetbalmiddagje voor de dames van VR1 en hun weer in grote getallen meegereisde vaste schare supporters in de weg te staan.

Maar wie dit had verwacht kwam, op het mooie weer na, bedrogen uit want wat kregen de dames van VR1 het zwaar te verduren deze middag, want aanslagen op benen en enkels, shirtje trekken alles leek geoorloofd van Stiens kant, zonder dat de scheidsrechter hier tegen op trad. De beste man ging al voordat de eerste bal was getrapt in de fout door Stiens speelsters aan de wedstrijd te laten beginnen die getooid waren met ringen met puntjes, armbanden met uitstekende scherpe punten, oorbellen als de degens van de Drie Musketiers en piercings, zo groot als harpsluitingen waarmee je een beetje zeeschip gemakkelijk kon vastleggen, door neus en lippen. Ondanks protesten van de VR1 speelsters en begeleiding hoefden deze er allemaal niet uit en liet hij de wedstrijd beginnen.

Bij de fc Harlingen ontbraken nog steeds Astrid, Laura B. en Fleur wegens blessures en werd er door coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf voor gekozen om te starten met Marissa op doel, achter van rechts naar links Sascha, Audrey, Sabine en Sjoukje. Op het middenveld begonnen Tracey, Ingrid en Deveny en in de voorhoede stonden Ilse, Marleen en Demi. Laura H., Ashley, Jessica en Marjan begonnen deze keer als wisselspelers.

Nadat Stiens al direct na de aftrap had laten zien dat er op het scherpst van de snede ging worden gespeeld, was het in de zevende minuut VR1 dat voor het eerste hoogtepuntje van de wedstrijd zorgde toen de bal via Audrey, Tracey en Ingrid bij Marleen kwam en deze vanaf eigen helft goed doorging, maar haar inzet ging net naast. Nadat beide teams hierna enkele kansen hadden gekregen, was het in de 24e minuut Stiens dat uit een counter gevaarlijk werd maar Marissa redde ten koste van een corner. In de 32e minuut was het Demi die de bal goed doorspeelde op Ilse die op de goal afging, maar de uitkomende keepster torpedeerde haar op zeker vijftien meter buiten het strafschopgebied en deze overtreding, neerleggen van doorgebroken speler, was dan ook goed voor een donker rode kaart voor de keepster van Stiens, maar dit werd door de scheidsrechter afgedaan met slechts een vrije trap. Nadat de Stienser dames zich nog enkele malen hadden laten gelden met enkele pittige overtredingen op enkels en op de tenen en voeten trappen bij de VR1 dames, vaak zonder dat dit werd bestraft, was het in de 43e minuut Stiens dat gevaarlijk werd maar Marissa wist de inzet te keren. En met een snelle spelhervatting wist zij de scherp staande Demi te bereiken, deze ging goed door naar de achterlijn en zette voor op de mee opgekomen Ilse en deze schoot de bal met de binnenkant voet geplaatst binnen 0-1.

Na de rust was het in de 49e minuut Sjoukje die Sascha goed aanspeelde. Deze zette de bal voor op Ashley die goed inschoot maar de keepster wist de bal te pakken. Stiens ging hierna steeds meer het fysieke spel spelen en VR1 kreeg het even moeilijk hierdoor en in de 56e minuut wisten zij dan ook uit een corner langszij te komen, 1-1.
Maar VR1 ging direct na deze tegengoal weer in de aanval en in de 60e minuut was er een mooie aanval via Demi, Ilse en Jessica maar het schot van laatste ging net naast. Het spel van Stienser kant werd steeds ruwer zonder dat de scheidsrechter hiertegen optrad en menig VR1 speelster moest hierdoor worden behandeld voor een blessure. Wat de Stienser coach, die zich eerder ook al denigrerend en beledigend uit had gelaten tegenover de wisselspeelsters van VR1, de uitlating ontlokte dat ze zich niet zo moesten aanstellen. Waarop natuurlijk door de VR1 aanhang, die al menig dochter of kleindochter onderuit had zien worden geschoffeld, fel werd gereageerd. Waarop de scheidsrechter van de supporters eiste dat ze verder stil waren in plaats van de Stienser coach op zijn gedrag aan te spreken.
Nadat al meerdere VR1 speelsters voor een behandeling naar de kant waren geweest, maar gelukkig na behandeling en een korte rustperiode weer in het veld konden terugkeren, was het in de 71e minuut Ashley die in een duel om de bal zo zwaar door de tegenstander werd aangepakt en hierbij zo zwaar geblesseerd raakte, dat zij van het veld moest worden gesjouwd. Deze blessure was zodanig zwaar dat bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk was en de eerste indrukken zijn dat het door een forse enkelbandblessure het einde seizoen is voor Ashley. In de 85e minuut werd er door de Stienser spits een pass van fc Harlingen onderschept en kon deze vrij op Marissa afgaan en ondanks dat zij goed uitkwam schoot de Stienser speelster de bal onhoudbaar binnen, 2-1.
Maar opnieuw rechtten de VR1 dames hun rug en in de 87e minuut werd er een overtreding begaan op Ilse en kreeg VR1 zowaar een vrije trap op 25 meter van de goal, Deveny belastte zich hiermee en onhoudbaar voor de keeper joeg zij de bal in de kruising, 2-2.
En waar werd verwacht dat de beide ploegen hiermee de eindstreep gingen halen besloot de scheidsrechter nogmaals de hoofdrol op te eisen. Want uit een eerlijk duel om de bal wat zeker een meter buiten het strafschopgebied plaatsvond, zag hij een overtreding en gaf hij Stiens tot verbazing van vriend en vijand een penalty. Bij het nemen van de strafschop stelde de beste man zichzelf ook nog eens op tussen de 16 meterlijn en de middenlijn in, in plaats van in het 16 metergebied zoals het hoort. Een Stienser speelster nam de strafschop, waarbij de bal niet op de stip lag, en schoot de bal in het net. En terwijl de Stienser speelsters en hun aanhang al juichten appelleerde Roy Dijkstra de VR1 grensrechter, dat de bal niet op de stip lag, waarop de scheids niets anders kon dan deze te laten overnemen. Dezelfde speelster zou het klusje wel even opnieuw klaren, maar daar dacht Marissa even anders over, want de VR1 keepster die overigens weer een beste partij keepte, wist de penalty tot grote vreugde van haar team en hun meegereisde supporters te stoppen.
In de slotfase kregen beide teams nog wel enkele kansjes, maar gescoord werd er niet zodat er een zeer zwaar bevochten, maar o zo verdiend punt mee naar huis kon worden genomen. En waren de complimenten voor de jonge VR1 ploeg dat zij zich niet lieten meeslepen in het spel van de tegenstander en netjes en sportief bleven spelen.