Fc Harlingen VR1 haalt uit tegen Franeker/Tzummarum VR2

Voor de meeste teams was het dit weekend een vrij weekend, maar voor de dames van fc Harlingen VR1 stonden er maar liefst twee wedstrijden op het programma. Dit waren beide inhaalduels en voor zaterdagmiddag 22 oktober stond de wedstrijd tegen CVO VR1 op het programma en voor maandagavond 24 oktober de wedstrijd tegen Franeker/Tzummarum VR2.

Helaas waren het de dames van CVO die ook voor deze inhaalwedstrijd weer opnieuw afzegden en dus hadden de VR 1 dames alsnog een vrije zaterdag en konden ze zich opmaken voor de wedstrijd van maandagavond. Coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf konden over een bijna voltallige selectie beschikken, want alleen Mariska, Laura B. en Astrid ontbraken wegens blessures.

Op dit duel waren talrijke supporters van beide teams afgekomen om hun favorieten te steunen en je kon je de fc Harlingen supporters hier dan ook direct tussen uithalen, want deze stonden allemaal met hun handen diep in de broek- of jaszak weggestopt, niet omdat het nou zo koud was deze avond maar de N.K.V.ers (negen kilometer verderop) hebben natuurlijk wel een bepaalde naam op het gebied van uurwerken en dus werden door de fc Harlingen VR1 fans deze voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat hun horloges zouden verdwijnen naar de stad van de ‘kontsjekiekers’.
VR1 begon vanaf de aftrap direct de aanval te zoeken en in de tweede minuut was het dan ook al raak toen Deveny een mooie pass op Ashley gaf, deze ging op volle snelheid door richting keeper en deze liet zij met een mooi geplaatste bal in de hoek kansloos 1-0.
De Harlinger dames hielden de druk op de Franeker/Tzummarum goal en kregen kansen maar deze werden helaas niet benut. En zoals een ongeschreven wet in het voetbal zegt, maak je hem zelf niet dan maakt de tegenstander hem wel en dat was ook nu het geval, want uit een counter over de rechterkant bij VR1 wisten de Franeker/Tzummarum dames te scoren en was de stand weer gelijk 1-1.
Maar de VR1 meiden hielden de kopkes erbij want na de aftrap op deze tegentreffer kwam de bal bij Fleur, deze ging goed door en zette voor maar de inzet van Ashley kon door de keepster corner worden gewerkt. Marleen nam deze corner zeer scherp en via de handen van de keepster en de paal verdween de bal in het net en was het 2-1.
VR1 bouwde hierna weer een veldoverwicht op en kreeg enkele mooie kansen die helaas niet in doelpunten konden worden omgezet. De Franeker/Tzummarum dames wilden zich echter niet zomaar gewonnen geven en werden enkele keren gevaarlijk, maar de VR1 verdediging met Tracey, Sabine, Audrey, Sascha en Sjoukje wist dit gevaar steeds weer in te dammen en anders was daar wel keepster Marissa die ook nu weer een betrouwbaar sluitstuk bleek. Halverwege de eerste helft was er een mooie aanval over meerdere schijven bij VR1 toen de bal via Tracey, Laura en Ingrid bij Marleen kwam en deze de bal tussen twee tegenstanders door op Fleur passte, deze haalde hard uit maar de bal ging centimeters voorlangs het doel. Nadat beide teams nog enkele kansjes hadden gehad was het in de 44e minuut Sascha die de bal op Fleur aangooide, Fleur zette voor op Ilse en van dichtbij wist deze uit een spagaat als een ballerina de 3-1 op het scorebord te zetten.
Na de thee van ome Klaas, was het VR1 dat direct weer begon met aanvallen en dan ook weer een paar mooie kansen kreeg maar deze werden (nog) niet benut. In de 57e minuut was het Franeker/Tzummarum dat een gevaarlijke counter plaatste, maar Marissa wist ten koste van een corner te redden. Twee minuten later werd Franeker opnieuw gevaarlijk, maar Audrey wist de bal naar voren te peren en de op de middenlijn staande Fleur te bereiken, deze ging vanaf de eigen helft goed door en ging op de uitkomende keeper af en met een mooie stiftbal liet zij haar kansloos, 4-1.
Maar de koek was nog niet op want binnen de minuut was het alweer raak toen de bal vanaf de Franeker aftrap bij Ashley kwam, deze ging op snelheid door zette voor op Marleen en vanaf de rand 16 meter liet zij de keeper vanuit een halve omhaal kansloos, 5-1.
VR1 bleef de druk opvoeren en drong  Franeker/Tzummarum steeds meer achteruit, maar de counters van de gasten bleven gevaarlijk en dus moest er wel geconcentreerd blijvend worden gespeeld. In de 69e minnut was het Sabine die een aanval onderschepte en Jessica aanspeelde, waarna die de bal goed doorspeelde op Demi, deze speelde Fleur weer aan en deze zette voor op Deveny en deze liet de keeper met een pegel vanaf de 16 meter kansloos 6-1.
De Harlinger dames roken dat een hoge score erin zat en gingen goed door en in de 74e minuut was het opnieuw raak toen Ingrid Demi goed aanspeelde, Demi ging de 16 meter in en met een schuiver liet zij de keepster kansloos 7-1.
En hoewel de Franeker/Tzummarum dames zal zeker wisten dat zij gingen verliezen bleven zij doorgaan en in de 76e minuut kregen zij dan ook loon naar werken toen zij over de rechterkant bij VR1 counterden en keepster Marissa met een goed geplaatste bal onder de lat kansloos lieten 7-2.
Maar aan het doelpuntenfestijn kwam nog geen eind, want een mooie aanval via Laura en Jessica kwam de bal bij Ashley en deze zette nummertje 8 voor de VR1 op het scorebord. Dit was ook het laatste hoogtepunt van deze wedstrijd waarna de uitstekend leidende scheidsrechter Marcel Touwslager er na 90 minuten spelen een einde aan maakte en fc Harlingen VR1 door deze mooie 8-2 overwinning steeg naar de tweede plaats op de ranglijst in deze klasse.