Fc Harlingen VR 1 vergeet winst te pakken in laatste wedstrijd

Voor fc Harlingen VR 1 stond zaterdag alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Deze wedstrijd was thuis tegen het elftal van Frisia VR 2. Het lijstje met afwezigen door blessures en werk (Astrid, Laura de B., Audrey en Ashley geblesseerd en Laura H. werk) was nog aardig lang en daarom werd Meike , ??n van de talentjes uit MO15-1, bij de selectie gehaald voor deze wedstrijd. Zodat coach Bouwhuis en zijn staf begonnen met de volgende dames. Op doel Marissa, achter Sascha, Sabine, Marjan en Sjoukje. Op middenveld stonden Tracey , Ingrid en Deveny en de voorhoede bestond uit Ilse , Marleen en Demi en als wisselspeelsters begonnen deze keer Jessica en Meike.

De VR 1 dames begonnen voortvarend aan de wedstrijd en na al een paar kleine kansjes in de eerste minuten, ging Ilse in de 4e minuut goed door over de linkerkant, maar zij werd ten koste van een overtreding gestopt. Deveny nam de vrije trap die op 25 meter van het doel moest worden genomen en het kanon van VR 1 krulde de bal onhoudbaar voor de keepster in de kruising van het doel; 1-0. Maar lang duurde de vreugde van VR 1 niet want in de 7e minuut wist Frisia uit een snelle counter de stand weer gelijk te trekken.
Hierna was er een fase waarin fc Harlingen VR 1 duidelijk de overhand had, de achterhoede met Sascha, Sabine, Marjan, Meike en Sjoukje gaf geen haarbreed toe zodat al de aanvallen van Frisia voortijdig werden onschadelijk gemaakt. Het middenveld met Tracey, Deveny, Ingrid en Jessica sleepte en zwoegde en wist vaak ook met mooi opgezette combinaties en bekeken passes de voorhoede te bereiken, maar de spitsen Ilse, Marleen en Demi konden dit nog niet in doelpunten omzetten.

In de 28e minuut werd er voorin bij VR 1 balverlies geleden en hieruit counterde Frisia razendsnel en met een bekeken stiftbal; van 25 meter van het doel wist de Frisia-spits de iets te ver voor haar doel staande Marissa re verschalken (1-2). Maar VR 1 rechtte de rug snel en in de 31e minuut was Sascha dicht bij een doelpunt, maar de keeper wist met de punt van haar schoen en ten koste van een corner een doelpunt te voorkomen.
De ‘Bouwhuis Babes’ wisten dat er even een schepje bovenop moest en dat deden ze dan ook. Er werd massaal druk naar voren gegeven en ook vanuit het middenveld en de achterhoede werd er met schoten uit de tweede lijn geprobeerd het doel te vinden. Na al een paar kansjes was het in de 43e minuut loon naar werken voor VR 1. Sascha zette een mooie combinatie op met Ilse en van buiten de 16 meter wist Sascha de keepster met een goed geplaatst schoot kansloos te laten: 2-2.
In de resterende minuten voor de thee van Klaas drong VR 1 nog wel even aan en kreeg ook nog wel kansen voor Ilse en Demi, maar deze gingen naast of werden een prooi voor de keeper.

Na de rust begon VR 1 direct weer de aanval te zoeken en kreeg ook weer kansen, maar de afwerking was niet voldoende en dus leverden deze kansen niets op. Er werd hard gewerkt door de dames en van achteruit en vanaf het middenveld werd de druk steeds meer opgevoerd op de Frisianen, maar kans op kans werd teniet gedaan door het ontbreken van de scherpte op het juiste moment en ook de verdediging van Frisia stond in de tweede helft als een huis en was er nauwelijks doorkomen aan.
Nadat Frisia in de 60e minuut een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd zag worden, was het in de 63e minuut Deveny die het nogmaals met een hard schot probeerde en waar iedereen verwachtte dat de bal in de goal ging, wist de Frisia-keepster deze met een alles of niets poging alsnog te pakken. In de 64e minuut kreeg VR 1 nog een vrije trap ter hoogte van de 16 meter. Deveny bracht deze goed voor de goal, maar Ilse en Sascha kwamen centimeters te kort om de bal binnen te knikken met het hoofd.

Hierna kreeg VR 1 nogmaals een paar kansen, maar ook deze werden niet benut en langzaam maar zeker kwam er een gevoel van onmacht over de dames heen. De wilskracht en werklust waren er wel, maar de passing werd steeds slordiger en niets wilde meer lukken.
Frisia kreeg hierdoor steeds meer vat op de wedstrijd en trok deze meer en meer naar zich toe, waardoor de VR 1 dames deze langzaam maar zeker uit hun handen lieten glippen en in plaats van hun wil aan Frisia op te leggen zelf nu steeds meer en meer alle zeilen moesten bijzetten. En in de 84e minuut was het dan ook Frisia dat van balverlies profiteerde en de 2-3 op het scorebord liet zetten.
In de slotfase probeerde VR 1 het nog wel, maar de paar kansen werden niet meer in doelpunten omgezet. En de goedleidende Willem Jan Kimp floot voor het einde van de wedstrijd en de competitie 2016-2017 zat er voor deze dames op.
VR 1 kan toch terugzien op een goed seizoen want deze mix van enkele zeer jonge meisjes aangevuld met een paar al wat oudere dames wist toch nog een hele knappe 4e plaats te behalen in de competitie.

Na afloop werden op het veld nog even door aanvoerster Deveny woorden van dank uitgesproken aan de technische staf Catrinus, Bianca en Dirk en ook sponsor Riekele de Jong werd bedankt voor zijn ondersteuning aan het team.
In de kantine werd nog even gezellig nagezeten met een hapje en een drankje van de staf en de sponsor en hierbij maakte sponsor Riekele de Jong bekend ook de komende seizoenen als sponsor van het VR 1 team van fc Harlingen te zullen fungeren, wat door de dames en de staf met enthousiast applaus werd begeleid.