Voetbal

Fc Harlingen uit tegen sc Bolsward

Door Jeroen Pietersma
Na de verdiende 3-2 overwinning tegen Trynwalden staat er zondag voor fc Harlingen een lastig uitduel te wachten. Er wordt zondag namelijk afgereisd naar de Hanzestad waar de confrontatie met sc Bolsward op het programma staat. De ploeg van Mark van Hiel, die zijn contract met een jaar heeft verlengd bij de huidige nummer twee op de ranglijst, doet het sinds de promotie uit de 4e klasse uitstekend.

Sc Bolsward heeft dat ook wel te danken aan een aantal goede en sterke krachten van onder andere Lorenzo Lemmers en topscoorder Özgur Akkus die samen al voor negentien treffers hebben gezorgd. Dat is dan het voordeel van een complete selectie. 

Fc Harlingen daartegen mist maar liefst acht basisspelers. Maar toch wanhoopt trainer Mulder niet want de ploeg die er nu staat begint te groeien en is een hecht team. Dat was afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Trynwalden goed zichtbaar. En natuurlijk zal deze lijn zondag worden doorgezet en gaan de mannen van Duco proberen er minimaal een punt weg te gaan snoepen. Datgene wat SC Franeker overigens vorige week bij sc Bolsward ook deed. De 1-1 viel pas in de extra tijd door Lorenzo Lemmers.
In de thuiswedstrijd van fc Harlingen tegen sc Bolsward werd het 2-5. Enigszins wat geflatteerd maar de gasten waren beter en zaten in een flow. De eerste twee duels werden simpel met 4-0 en 3-0 gewonnen en voor fc Harlingen was dat tegendraads, een 2-4 en 4-0 nederlaag. Dat waren de cijfers van de eerste twee competitieduels, maar toch was Harlingen tegen Bolsward niet echt kansloos want Harlingen kwam toen na zeven minuten spelen al op voorsprong door Daniël Matakupan. Helaas door wat slordigheden in de verdediging bogen de gasten de achterstand om naar 1-2 en na rust scoorde Özgur Akkus zijn tweede van die middag en leek het beslist bij 1-3. Toch was het Harlingen die veerkracht toonde en kwam op 2-3 door Sander Zeilmaker. Maar toen Paul Huisman de 2-4 maakte was het klaar en uiteindelijk werd er in de extra tijd zelfs nog een keer gescoord wat de eindstand op 2-5 bracht.
Maar wat we dus qua inzet afgelopen zondag hebben gezien zijn er wel degelijk mogelijkheden om het Bolsward lastig te gaan maken. En als ze de snelle mannen niet al te veel ruimte gaan geven zou minimaal een gelijk spel prima zijn maar uiteraard zal er volop voor de volle winst gestreden gaan worden. Het duel begint om 14.30 uur op sportcomplex Het Bolwerk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda