Voetbal

Fc Harlingen speelt uit tegen Oerterp

Door Jeroen Pietersma
Hier en daar kwamen wat berichten binnen over het aankomende duel van aanstaande zondag. Want fc Harlingen gaat op bezoek bij Oerterp. Het is namelijk het enige duel voor dit paasweekend wat op het programma staat in de 3e klasse A. Dit duel staat officieel gepland voor 8 mei maar omdat er dan in Oerterp een groot festival is in dat weekend, is dit duel op verzoek van Oerterp vervroegd. Vandaar dat er dus zondag maar ??n duel wordt gespeeld. En dat is dus Oerterp - fc Harlingen.

Met nog zes duels te gaan heeft fc Harlingen wat grip gekregen richting de middenmoot. Zo won fc Harlingen afgelopen zondag met 0-1 bij Zwaagwesteinde en werd de tweede overwinning op rij geboekt. Maar de nul werd ook weer gehouden en dat is zeker niet onbelangrijk. Er werd dus wat geklommen uit de gevarenzone, maar is fc Harlingen nu veilig? Nee dat zeker niet! Er gaan twee teams rechtstreeks uit en twee teams spelen om herkansing in de nacompetitie en fc Harlingen staat nu twee punten los van die nacompetitie. 

Natuurlijk willen de Harlingers voor de winst gaan want het thuisduel, wat we nog niet zijn vergeten, werd na een 2-0 voorsprong weggegeven en dat werd uiteindelijk een 2-3 nederlaag. De Harlingers zullen er zondag alles aan gaan doen om een derde zege op rij te gaan boeken en een goede stap richting veilige haven te kunnen gaan maken. Fc Harlingen zal een scherp Oertep kunnen verwachten want de ploeg van Johan van Slooten ging weliswaar zondag met 0-2 onderuit tegen Drachten maar bleven ondanks deze nederlaag nog wel derde en dat willen ze graag zou houden omdat deze plaats ook voor nacompetitie gaat maar dan voor eventuele promotie.
Het duel op eerste Paasdag begint om 14.00 uur zomertijd en speelt zich af op sportpark de Griene Greide in Oerterp.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda