Fc Harlingen speelt goed maar krijgt te weinig

HARLINGEN - Een aderlating was wel dat Harlingen niet kon startten met Barry Hamstra en een man die al negentien doelpunten op zijn naam heeft staan mis je. Ook Albert Nieuwenburg was nog niet helemaal fit en begon op de bank, Sopacua was ziek dus ook afwezig. Goed voetbal leek, met deze stevige wind en erg hobbelig veld bijna niet mogelijk.

Toch speelde Harlingen een goeie partij en ging vanaf het eerste fluitsignaal in de aanval. Dat resulteerde in wat kansjes. Eén daarvan was een poeier van Kevin Jaarsma die maar net kon worden gestopt door de keeper. Maar ook Lemmer kreeg een kans en die werd via keeper Lolke Visser tegen de lat geknald. En even later vloog er een inzet van Lemmer net voorlangs, het was dus oppassen voor fc Harlingen. De aanvallen gingen nu over en weer en zo moest de Lemmer keeper weer gestrekt op een inzet van Kevin Jaarsma.

Harlingen mocht echter een keer niet klagen dat een charge van keeper Visser werd bestraft met geel, dat had gemakkelijk rood kunnen zijn. Een ding is zeker, volgende week is Visser dus geschorst. Jammer was dat een mooie aanval via Niels Outhuyse bij Kevin Jaarsma kwam en hij raakte de bal helaas niet goed, mis dus. En dan in de 37e minuut gaf scheidsrechter Strampel een corner terwijl de bal zuiver achter was. Zijn commentaar was later, ach we maken allemaal wel eens een foutje. Dit werd wel een duur foutje want de corner kwam bij de helemaal vrij staande Dennis Portijk en die dacht, dankjewel en maakte 1-0. Harlingen probeerde nog voor de rust wat terug te doen maar de Lemster defensie gaf geen centimeter ruimte. Het bleef 1-0 in de 1e helft.

In de 2e helft was er hetzelfde spelbeeld. Twee aardig gelijkwaardige teams vochten voor de winst. En weer was er een strampel momentje, dit keer ging keeper Visser wel degelijk naar de bal maar de warrige en zeker niet voor Harlingen fluitende scheids legde de bal op de stip. Dit keer was er gerechtigheid want Lolke Visser stopte de bal zeer kundig, het bleef 1-0, nog wel.

Harlingen wilde de gelijkmaker forceren en Lemmer loerde op een kans. Die kwam er ook maar goed ingrijpen van Jorik Erents voorkwam erger. Diezelfde Jorik Erents knalde even later een bal hard op de lat, pech dus voor fc Harlingen. Lee-Roy Purvis werd vervangen door de 16-jarige Arjan Outhuyse, toch weer een mooie kattelieke naam in fc Harlingen.

Ralf van Hurck had al wat last van zijn lies maar toen hij een bal in de hoek joeg kon de keeper net een doelpunt voorkomen door de bal ur met sien grote toon uut te skoppen. Het was helaas wel einde wedstrijd voor Ralf door deze uithaal en Albert Nieuwenburg kwam hem vervangen. Toch leek ut ur op dat ut sontsje voor Harlingen skienen ging in de 72e minuut, we kregen een vrije trap. Kevin Jaarsma plaatste zich achter de bal en hij schoot de bal hard en zuiver binnen, 1-1 dus en zeer verdiend.

De pech bleef Harlingen achtervolgen. Nu raakte Stefan Adema geblesseerd en moest gewisseld worden voor Siefko Jager. Harlingen kwam nu wel een beetje onder druk te staan maar ze leken er toch een gelijkspel uit te slepen. Tot ze in de 90e minuut even niet opletten bij Harlingen en Bouwe Klaas Hoekstra helemaal vrij kwam te staan en simpel 2-1 binnen kon knikken. We leken alsnog een punt te pakken toen Albert Nieuwenburg een bal ala pa Japie inkopte, helaas werd de bal op de lijn gestopt. Het bleef 2-1 voor Lemmer en daarmee kreeg Harlingen toch iets te weinig. Maar fijn, volgende keer beter thuis tegen Drachten.