FC Harlingen speelt gelijk tegen koploper na goeie wedstrijd

HARLINGEN - Natuurlijk waren er weer geblesseerden. Sjouke Bootsma kon spelen maar verzwikte vrijdag zijn enkel, Sopacua kon vanwege priv?redenen niet en ook keeper Wagenaar is nog steeds niet speelklaar. Bram Wijbenga stond nu in de basis en hij deed dat niet slecht. En het werd een mooie wedstrijd, en niet alleen voor de neutrale toeschouwer maar ook voor de rest die stond te kijken. En de jonge scheidsrechter J.W. Bouw, althans hij leek jong, floot een goeie partij.

Harlingen begon goed en drukte Lemmer in de defensie en dat deden ze met goed spel. Een mooie pass van Bram Wijbenga werd goed opgepakt door Niels Outhuyse; zijn voorzet kwam op het hoofd van Barry Hamstra maar hij raakte de bal niet goed, maar het was wel de eerste kans. En fc Harlingen kreeg meer kansjes, een hakje van Kevin Jaarsma kwam voor de voeten van Niels Outhuyse, helaas pakte de keeper deze inzet. En die keeper, Hans Portijk pakte nogal eens een bal, zo ook een schot van Kevin Jaarsma.
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Harlingen, ze waren immers nogal wat sterker dan Lemmer. Maar in de 18e minuut kwam Lemmer door op links en kon Ricardo Lodder maar net met zijn grote teen 0-1 maken. En dat was volkomen tegen de verhouding in, maar ja, dat telt niet en doelpunten wel. Twee minuten later een korte corner van Lemmer en nu kon Ricardo Lodder vanaf rechts volkomen vrij door komen, ur ston niet een mees, dus maakte hij beheerst 0-2. En het had ook nog wel 0-3 kunnen worden maar het volgende kansje van Lemmer ging net over.

FC Harlingen toonde veerkracht en begon terug te vechten met veel inzet. Eerst schoot Jaarsma nog een mooie voorzet net over en in de 28e minuut rondde Barry Hamstra en schitterend pasje van Jorik Erents even fraai af en het was 1-2. In de 32e minuut kreeg Harlingen een vrije trap op zo’n 35 meter van het doel en wie anders dan Stefan Adema joeg die bal richting doel. De bal scheerde net over de lat; het schot had een beter lot verdiend. Toch kwam Harlingen nog gelijk. Een bekeken balletje van Albert Nieuwenburg kwam bij Barry Hamstra terecht en hij liet weer even zien hoe waardevol hij is voor de fc Harlingen: 2-2.

Ook in de tweede helft ging Harlingen in de aanval en bleef het een wedstrijd die het aanzien zeker waard was. Een actie van Niels Outhuyse werd gevaarlijk maar de inzet was net niet hard genoeg. Stevige duels waren er onder andere tussen Albert Nieuwenburg en zijn tegenstander Dennie Portijk, stevig maar toch niet te wreed. Lemmer kreeg nu ook kansen en uit een vrije trap vloog de bal via de muur maar net naast. In de 71e minuut schoten de Lemsters zelfs een vrije trap op de lat. Ook de rebound leek men zo binnen te kunnen koppen maar toen stond er wel iemand buitenspel.

Niels Outhuyse had goed gespeeld en zijn werk gedaan hij werd gewisseld voor Robbin Regtop, die het ook goed deed. Door wat gegriem achterin kreeg Lemmer weer een kans, dit keer tikte keeper Lolke Visser de bal met de toppen van zijn vingers uit het doel. Kevin Jaarsma werd gewisseld en Sander Zeilmaker ging in de spits spelen. Het spel ging nu op en neer en Lolke Visser moest weer met sien billug languut om een goal te voorkommen. Een tikje van Sander Zeilmaker op Barry Hamstra leek gevaarlijk te worden, echter het uitkappen van de tegenstander lukte Barry net niet. De mooiste kans was vlak voor tijd voor Jorik Erents, maar zijn schot werd katachtig overgetikt door Lemmer keeper Hans Portijk. Het bleef dus 2-2 en ik geloof dat iedereen daar wel vrede mee kon hebben. Zeker het publiek want dat had genoten van deze wedstrijd, vandaar het applausje na afloop. WvD