Fc Harlingen pakt belangrijke punten

Als je dan om een uur of elf, twaalf door Harlingen liep, dan dacht je automatisch, dur wud vemiddag niet voetbalt. Windvlagen gepaard gaande met regen striemden in je gezicht nee dit was geen weer om te voetballen. Maar ?s middags om 14.00 uur aan de Vierkantsdijk viel het toch allemaal wel wat mee. Wel op het kunstgras, wat velen toch wel wat jammer vinden. Voor de mannen leek dat niet zo?n probleem want ze speelden een goeie wedstrijd met toch heel aardig voetbal.

Wel was het de eerste minuten even aftasten om toch goed met deze wind, die schuin over het veld stond, om te gaan. Harlingen speelde met een betrouwbare verdediging waar de opbouw van de aanvallen vaak begon. En Drachten probeerde het eerst met lange halen en gauw tuus, maar daarop reageerde de defensie kalm en bekeken.
Na zo’n 15 minuten had fc Harlingen het aardig onder controle en begonnen ze met aanvallen. Dat leverde veel gevaar op voor het doel van Drachten, dat aardig in de verdrukking kwam. De zeer nuttig spelende Freek Töpfer zag zijn schot op de paal kletsen, ook een draaibal van links van Kevin Jaarsma kwam op de paal. En Sjouke Bootsma stond bijna in het doel en had de bal er, volgens een supporter met sien jonge heer wel in drukke kannen dat lukte ut venstsje jammer genoeg niet. Maar nog steeds was er in die 27 minuten nog niet een bal in de touwen beland.

In de 28e minuut belandde een dieptepass in de voeten van Jorik Erents, hij haalde uit met links, daar staat-ie normaal alleen op, en met een beetje hulp van de keeper vloog de bal er in, 1-0. Daarna ging het 10 minuten van een leien dakje. Harlingen kreeg een vrije trap op links en die werd genomen door Kevin Jaarsma met het rechterbeen. De bal werd scherp om de paal gedraaid en iedereen miste dus vloog het leer in het doel, 2-0. Dat was in de 34e minuut en 4 minuten later was het alweer raak. Dit keer wist de ijverig en goed spelende Sander Zeilmaker een mooi een-tweetje netjes in het doel te schuiven, 3-0. Ja en Drachten dat kon geen vuist maken ze speelden zwak en dat kwam ook door het fel op de bal zitten van de fc Harlingen.

In de tweede helft kwam Ralf van Hurck niet meer terug, de reden daarvan is onbekend, hij werd vervangen door Justin Attema en ook de van een blessure herstelde Lee-Roy Purvis kwam er in, voor Matheusz IJpe. Harlingen had nu de wind wat mee en het wachten wasop nog een paar goaltjes er bij. En dat leek ook te gaan lukken; in de 53e minuut was daar weer Sander Zeilmaker die zijn ijver beloond zag: 4-0.

En Sander stond op scherp. In de 59e minuut wrotte hij zich puur op inzet tussen een verdediger en de keeper in en tikte de bal met de punt van de schoen binnen, 5-0. Daarna werd het allemaal wat minder, en dat is met een 5-0 voorsprong ook wel logisch. Jammer was dat het afstandsschot van Stefan Adema vanaf zijn eigen helft net niet over de voor zijn doel staande keeper ging.
Er kwamen nog wel kansen maar die werden niet meet omgezet in doelpunten en de mannen van Drachten liepen allang te wachten op het laatste fluitsignaal van scheids Boland. Waarvan supporter KvdH nog zei: die scheids zag dingen die ur niet waren en wat-ie sien moest dat zag-ie niet.
Sander Zeilmaker kreeg nog een publiekswissel van ome Bennie en Arjan Outhuyse kwam daar voor in en is zeker ook een talentje.
De fc Harlingen pakte de drie punten en gaat de goeie kant op; ze zijn gestegen van de 14e (laatste) plaats naar de 8e plaats.