Voetbal

Fc Harlingen ontwikkelt nieuw jeugdplan

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na hard werken is er weer een hoofdstuk afgerond in de opbouw van de nieuwe voetbalvereniging fc Harlingen. De jeugdplannen van rkvv Robur en vv Harlingen zijn samengevoegd, gemoderniseerd en aangevuld. Resultaat is een fraai jeugdplan, dat binnenkort aan trainers en leiders zal worden ge?ntroduceerd.

In het jeugdplan, dat op de website van fc Harlingen staat onder het kopje clubinfo, zijn trainingsmethoden en doelstellingen per leeftijdscategorie opgenomen. Voor de trainers en leiders zijn verder de leeftijdstypische kenmerken en aandacht voor coaching opgenomen. Een spelertje van 6 heeft immers een andere benadering en training nodig dan een speler van 14. Andere hoofdpunten uit het plan zijn selectiebeleid, overgang naar nieuwe leeftijdscategorie en uiteraard de algemene visie van de vereniging op het jeugdvoetbal bij de fc Harlingen. Op de kaderavond ontvangen alle leiders en trainers de voor hen van toepassing zijnde stukken uitgedeeld.
Hiermee is de rode draad in het jeugdvoetbal van fc Harlingen gelegd, met vanzelfsprekend plezier en aandacht voor iedereen. Naast de succesvolle openbare voetbalacademie, het 7 tegen 7 seniorenvoetbal, het 4 tegen 4 pupillenvoetbal, de opgeknapte en uitgebreide accommodatie is dit weer een nieuwe grote stap voor de vereniging.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda