Voetbal

Fc Harlingen ontvangt Zwaagwesteinde

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Fc Harlingen ontvangt zondag de Readsjes. Na de 3-1 nederlaag bij St. Annaparochie en het vrije weekend van vorige week staat er voor komende zondag weer een thuisduel op het programma. En dit weekend lijkt het programma wel een beetje op de eredivisie. Maar liefst 6 verschillende tijden en dat over 2 dagen.

Zo worden er op zaterdagavond 3 duels gespeeld en zondag de overige 4. En dit heeft allemaal te maken met de derby sc Heerenveen - sc Cambuur. Eén van die duels die op zondag wordt gespeeld is fc Harlingen tegen Zwaagwesteinde. Onze gasten vinden we na 7 ronden op de 7e plaats terug met 8 punten en fc Harlingen staat daartegen op plaats 13. En nu zou het mooi zijn om zondag eens te gaan klimmen op de ranglijst, maar dan is de winst wel wat telt. Vorig seizoen had fc Harlingen geen moeite met de Readsjes want op de slotdag van de competitie werd het 6-2 en was Justin Attema met 4 treffers Man of the Match. Hoe het er voor komende zondag er uit zal gaan zien zullen we rond de klok van 15.45 uur komen te weten. De wedstrijd begint om 14.00 uur op de Vierkantsdijk.
De prognose voor deze week wordt gedaan door Marcel Touwslager. Marcel is in 1974 geboren in Tiel en sinds 1993 woonachting in Harlingen. Zijn sportieve carrière is hij begonnen bij Theole uit Tiel als keeper. Dit heeft hij tot zijn 13e jaar gedaan want daarna moest hij helaas stoppen met voetbal door een voetbreuk. Daarna heeft hij van alles geprobeerd om zijn sportieve ambities te halen, van waterpolo tot schaken, om uiteindelijk vanaf zijn 15e bij basketbal uit te komen. Nadat hij op 18-jarige leeftijd ging varen is het sporten minder geworden. Nu is hij bij fc Harlingen veel te vinden op de velden om de wedstijden van de jeugd in goede banen te leiden. Zijn voetbalcarrière heeft hij weer opgepakt met het 7x7 voetbal bij de 35+ en met die leuke ploeg wil hij graag na de winter de competitie in. Verder is hij nog coach van de meisjes B1 van de HMHC Harlingen én is hij nog stuurman en voorzitter van de groeiende roeisloepenvereniging Okke Hel in Harlingen. Over de wedstrijd van zondag verwacht hij dat fc Harlingen de punten in eigen huis gaat houden en gezien het spel van de laatste twee wedstrijden moet dit volgens hem mogelijk zijn. Het spel wordt steeds beter en hij is er dan ook van overtuigd dat de punten ook gaan komen. “Dus, heren voetballers, maak er een mooie voetbalmiddag van aanstaande zondag.”

Fc Harlingen-Zwaagwesteinde 3-2
Franeker-Udiros 2-1
Geel Wit-FFS 4-0
Leovardia-Akkrum 1-1
Drachten-Oerterp 0-0
Trynwalden-St Annaparochie 0-2
Friesland-Nicator 1-2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda