Voetbal

Fc Harlingen ontvangt UDIROS

Door Jeroen Pietersma
Met nog drie duels te gaan voordat de winterstop in gaat, staat er voor de Harlingers de komende weken nog twee belangrijke duels op het programma. Het zijn de twee tegenstanders die ook onderaan de ranglijst verblijven. Zo staat er voor volgende week een bezoek bij vv Warga, de huidige nummer twaalf, op het programma en ontvangt fc Harlingen komende zondag, de nummer tien op de ranglijst, UDIROS uit Nieuwehorne op het sportpark aan de Oosterparkweg.

Afgelopen week was er slechts één duel en dat was de inhaalwedstrijd Jubbega - UDIROS en dat eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuis club. Fc Harlingen had dus vrijaf en in plaats van te trainen werd er vorige week donderdagavond geoefend. Het was bij zaterdag 5e klasser Suameer en dit team wordt getraind door Ronald van der Molen waar hij op zondag keeper is bij lvv Friesland.

Dat was een zeer nuttige oefenwedstrijd en deze werd door de Harlingers met 2-5 gewonnen. Goed voor het zelfvertrouwen maar ook zeer nuttig om de puntjes even flink op de spreekwoordelijke I te zetten en nu kan dit worden voortgezet, met te beginnen zondag tegen UDIROS.
Vorig seizoen toen de gasten naar Harlingen kwamen waren ze koploper en wonnen dat duel nipt met 1-2. Het duel van zondag wordt geleid door de heer Wim Stel uit Leeuwarden en de wedstrijdsponsor is zondagmiddag Duikservice André Borsch.
Voorafgaand aan het duel van zondag worden er op alle velden in de 3e klasse A één minuut stilte gehouden voor de eerder deze week overleden speler van vv Jubbega Ids Douma (23). Ids overleed na een tragisch verkeersongeval. Jacko de Jong, eveneens speler van Jubbega, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda