Voetbal

Fc Harlingen ontvangt Nicator in openingsweekend

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Aanstaande zondag wordt het een gezellige dag op het sportpark, want dat is de dag dat het vernieuwde sportcomplex wordt geopend, met tal van activiteiten. Maar er wordt natuurlijk ook gevoetbald door de mannen van Jaap de Jong en de tegenstander in de op ??n na laatste thuiswedstrijd is het Leeuwarder Nicator.

Nicator staat momenteel op de derde plaats en wist vorige week het thuisduel met 1-0 te winnen van stadgenoot Leovardia. En fc Harlingen, dat nog steeds vijfde staat, wist vorige week weer eens te winnen bij het gedegradeerde Harkema Opeinde (met 0-2). Het zou natuurlijk mooi zijn om zondag ook van Nicator te winnen om de feestelijke dag compleet te maken. In Leeuwarden werd er in de eerste competitieronde gelijk gespeeld (1-1). De wedstrijd begint, na opkomst met een heuse line-up van de beide elftallen samen met de jeugd van fc Harlingen en Nicator, om 14:00 uur. Na afloop van deze wedstrijd is er live muziek van Op Sien Plaats in de kantine.
De prognose voor de wedstrijd van het eerste elftal van fc Harlingen aankomende zondag komt van de voorzitter van fc Harlingen Willem Jan Kimp. Willem Jan is 41 en geboren in Leeuwarden. Naast zijn werk als voorman bij de Landal Green Parks op Terschelling heeft hij als hobby het geven van wijnproeverijen. Dit doet hij vanaf 2006. Willem Jan oriënteert zich op meerdere wijnen en werkt onder de naam Kimpwijn enzo. Zijn wens? Zelf inkopen gaan doen in Italië en Frankrijk.

Zes jaar geleden is hij met zijn gezin vanuit Wirdum naar het mooie Harlingen verhuisd. Willem Jan is volgende maand zestien jaar getrouwd met Bianca en zij hebben drie kinderen (twee meisjes en een jongen). Al snel kwam Willem Jan in aanraking met de sport voetballen doordat alle drie de kinderen op voetbal gingen. Hierdoor kwam hij in contact met het vrijwilligerswerk binnen rkvv Robur. En sinds 14 december 2014 mag hij zich de trotse voorzitter van de fc Harlingen noemen. Dit had hij zes jaar geleden zeker niet gedacht, vertelde hij.
Al zijn kinderen voetballen dus bij fc Harlingen. Beau in E2, Nikki in E3 en Sascha in C2 én VR1. Willem Jan: “Het verloop van de fusie tot nu toe vind ik boven verwachting gaan en de inzet van alle vrijwilligers vanuit beide fusieclubs maakt het waar we nu staan. Van schoonmaakwerk tot het maken van het nieuwe kaartenhokje, keuken en wc’s. Iedereen binnen de club draagt een steentje bij. De toekomst zie ik dan ook zeer positief tegemoet en de doelstelling is om plezier te blijven hebben als hele vereniging. Dan zullen de prestaties in de toekomst zeker nóg beter worden, wat ook zeker het doel is bij fc Harlingen.”
Wat Willem Jan van de opening verwacht zondag? Daar kan hij kort maar krachtig over zijn: “Een Knalfeest maken we ervan! Dus kom zondag 26 april om 12.45 allemaal naar de opening. Dan maken we er een prachtig mooi feest van!”
Voor de wedstrijd van zondag gaat hij voor een kleine overwinning van 2-1 voor fc Harlingen. Friesland gaat er met de winst vandoor in Drachten en Trynwâlden en Geel Wit delen de punten volgens Willem Jan. DTD en Lemmer zullen beide zeker weer winnen zondag, van respectievelijk Oosterlittens en Leovardia. Zwaagwesteinde wint zeker van FFS en voor Harkema Opeinde zit er volgens Willem Jan zondag weer geen winst in tegen Oerterp.

Prognose
Drachten 1 – Friesland 1 2
Zwaagwesteinde 1 – FFS 1 1
Trynwalden 1- Geel Wit 1 3
Leovardia 1- Lemmer 1 2
Harkema Opeinde 1- Oerterp 1 2
DTD 1- Oosterlittens 1 1
Harlingen 1- Nicator 1 1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda