Voetbal

FC Harlingen ontvangt de koploper Lemmer

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na een keurige 1-2 winst in Leeuwarden tegen het Friesland van trainer Chris Douwsma, krijgen we nu het ongeslagen en de koploper Lemmer op visite. Wij denken dat dit nog zwaarder gaat worden als tegen Friesland waar we uiteindelijk maar net de zege pakten.

Harlingen speelde zeker een gedeelte van de 1e helft goed en dat moeten we zondag de gehele wedstrijd proberen te doen. Lemmer scoort gemakkelijk. Jenaro Balyn en Matias Dijkstra hebben in deze competitie beiden al vier keer het doel getroffen. En dan is er nog Marcel Schutz die in de Lemmer topscorelijst op 1 staat met maar liefst 295 doelpunten. Ook wij hebben natuurlijk doelpuntenmakers in de gelederen, Kevin Jaarsma scoorde zes maal en Barry Hamstra heeft er ook al vijf in liggen. En verdedigend worden we ook steeds sterker dus hebben we alle vertrouwen in een goed resultaat.

Trynwâlden krijgt Friesland op visite en wij denken dat trainer Douwsma dit keer gaat winnen. De rest van de prognose wordt gegeven door Jacob (Twaintig) de Jong. Ik hew allenig maar in ut bedriefsvoetbal metdien, zei Jacob, en ik wie sa snel as de bliksem. En later hew ik nog bij Robur 4 spiele en toen wie de snelhiet ur wel wat of. Maar ik wiet wol dat fc Harns sundag winnen gaat van Lemmer seveul verstan hew ik nog wol van voetbal, eindigt Jacob zijn verhaal in het Fries.

De prognose van Jacob de Jong
Zwaagwesteinde - Drachten 2
Trynwalden - Friesland 2
Harkema Op. – Oosterlittens 1
DTD - Leovardia 1
Fc Harlingen - Lemmer 1
Nicator - Geel Wit 3
Ureterp - FFS 3

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda