Voetbal

Fc Harlingen ontvangt Akkrum

Door Jeroen Pietersma
Met nog vijf finales te gaan speelt fc Harlingen aanstaande zondag thuis tegen Akkrum en willen ze na de 3-1 nederlaag bij Oerterp weer de goede weg inslaan door zondag drie belangrijke punten te gaan pakken. Maar dan moet er wel gewonnen worden.

Akkrum, momenteel de rode lantaarndrager in de 3e klasse A, zal toch nog een uiterste inspanning gaan doen om niet na een jaar 3e klasse weer terug te keren in de 4e klasse. Akkrum dat slechts één keer wist te winnen dit seizoen in een uitduel bij Nicator (0-3), is een vrij stugge ploeg. Zo werd er onder andere in het laatste thuisduel tegen Leovardia met 0-1 verloren maar dat gebeurde nota bene in de extra tijd. Ook fc Harlingen had de nodige moeite in de uitwedstrijd bij de gasten van komende zondag maar fc Harlingen won uiteindelijk wel dat duel met 3-4.

Voor beide ploegen is het natuurlijk van belang dat er gestreden wordt. Zo wil fc Harlingen zich graag op tijd veilig spelen en wil Akkrum niet rechtstreeks degradeerden.
Welke overwinningsvlag er zondag wordt gehesen, dat zal men rond de klok van 15.45 uur komen te weten en men hoopt op een mooie en aantrekkelijke wedstrijd. Na de wedstrijd is er live muziek van zanger Sven Helvrich dus het belooft een gezellige middag te worden.

De prognose van deze week wordt gedaan door onze jeugdvoorzitter Johannes Dijkstra. Johannes is 56 jaar geleden geboren in Kollumerland. Van beroep is hij Arbeid hygiënist bij Certe Laboratoriumdiagnostiek en doet dit bijvoorbeeld voor het MCL Leeuwarden en MCL Harlingen en diverse andere locaties in het noorden van het land. Johannes komt uit een voetbalfamilie, zijn broer en zus speelden bij VV Dokkum maar zijn eigen carrière heeft zich alleen afgespeeld op de pleintjes, straten en bij schoolvoetbal. Zijn sportieve loopbaan ging via het basketbal en later korfbal, wat hij vijfentwintig jaar actief heeft gespeeld. Nadat Sven als F-Pupil bij VV Harlingen ging voetballen, is hij al vrij snel als hulpleider aan de slag gegaan bij Adri van der Laag om het jaar daarop leider/trainer te worden van de F1. Zo volgde hij zijn kinderen (zijn dochter Astrid was inmiddels ook gaan voetballen bij de E-tjes). In 2007 heeft hij de opleiding voor pupillentrainer gedaan samen met een aantal trainers van Robur destijds. De fusie was toen al rond zo verteld hij lachend. Tot en met de B1 is Johannes nog trainer en coach geweest om zich daarna toe te leggen op de SJO die toen inmiddels was ontstaan tussen VV Harlingen en RKvv Robur. Nu is hij inmiddels jeugdvoorzitter bij fc Harlingen en een belangrijke schakel waarop je altijd een beroep kunt doen.
Over de prognose vertelt hij dat hij weinig geluk heeft met de toto. Wie weet dat deze toto voor de eerste grote prijs gaat zorgen. Over de wedstrijd van Harlingen zegt Johannes: “Akkrum is net als Cambuur en vecht voor de laatste strohalm. Maar fc Harlingen moet het hoofd koel houden en misschien met iets meer geluk toch aan langste eind gaan trekken. En omdat Oerterp last heeft van zeebenen gaat Geel Wit deze wedstrijd winnen. Drachten gaat er met de winst vandoor bij Leovardia mits er geen hulp komt uit onverwachte hoek. Udiros gaat het op het slechte veld winnen van Trynwalden. Zwaagwesteinde en Friesland, die beide de punten hard kunnen gebruiken, blijven strijdend op een gelijkspel steken. Van FFS verwacht ik dat ze net wat meer strijd kunnen leveren dan Nicator en er dus met de winst gaan strijken. In de laatste wedstrijd laat Sint Anna weer eens zijn ware gezicht zien en gaat er met een ruime winst vandoor bij onze buren uit Franeker” aldus Johannes Dijkstra.

Harlingen - Akkrum 3-2
Geel Wit - Oerterp 2-0
Leovardia - Drachten 1-3
Trynwalden - Udiros 0-1
Friesland - Zwaagwesteinde 1-1
FFS - Nicator 2-1
Franeker - Sint Annaparochie 0-3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda