Fc Harlingen na zege bijna veilig

NIEUWEHORNE - Met de wetenschap dat Nicator het over te spelen duel tegen Geel Wit won en fc Harlingen met winst vijf punten los van ?de streep? zou komen, reisden de ouwe seunen af naar Nieuwehorne voor het duel tegen UDIROS.

De Harlingers gingen voortvarend van start en al in de vierde minuut werd de eerste aanval goed uitgespeeld. Sander Zeilmaker kreeg op rechts de bal en slingerde deze de zestien in. UDIROS kreeg de bal niet weg, maar Jorge Pirez reageerde alert en knalde de 0-1 tegen de touwen.

Lang leken de bezoekers niet van hun voorsprong te kunnen genieten, toen de thuisploeg korte tijd later een prima aanval opzette, maar doelman Vincent v.d. Werf bracht redding. Na een klein half uur spelen kreeg Harlingen een vrije trap. Jeroen van Dellen legde de bal perfect op het hoofd van Stefan Adema, maar deze zag zijn inzet gekeerd door de doelman. Twee minuten later was het Sander Zeilmaker die een voorzet van Niels Vlottes van dichtbij tussen de palen schoot en de ouwe seunen op een verdiende 0-2 voorsprong zette.
Achterin was Harlingen af en toe slordig, maar de thuisploeg wist daar niet van te profiteren. Vlak voor rust hadden de Harlingers de voorsprong verder uit kunnen bouwen, maar een vrije trap kon door de defensie van UDIROS tot hoekschop worden gekopt. Toch ging Harlingen met een comfortabele voorsprong aan de thee.

De tweede helft speelde Harlingen met de wind in de rug en kon rustig de kansen afwachten. Het duurde tot de 61e minuut voordat Barry Hamstra twee tegenstanders voorbij liep. Hij sleepte de bal de zestien in en schoot hard binnen en zette zo de 0-3 op het scorebord.
Harlingen werd achterin wat slordig en dit zorgde ervoor dat de thuisploeg af en toe gevaarlijk doorkwam. Een kwartier voor tijd bracht UDIROS de stand terug tot 1-3 en leek het nog even spannend te worden toen de thuisploeg niet veel later een grote kans kreeg, maar de Harlinger goalie reageerde zeer alert en voorkwam erger.
Het leek nog 1-4 te worden, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding op de keeper. Een vrije trap van Ane Schaap werd in minuut tachtig door de doelman op katachtige wijze onschadelijk gemaakt. Het was Jorge Pirez die de eindstand in de slotminuut op 1-4 bracht. Nadat hij onreglementair werd afgestopt, nam hij zelf de vrije trap en vanaf een meter of dertig zeilde de bal over iedereen heen en belandde onhoudbaar voor de doelman in het doel.

Door deze zege heeft Harlingen, met nog twee duels te gaan, alle kaarten in eigen hand om handhaving veilig te stellen. Dat kan volgende week gebeuren in het thuisduel tegen Warga. Aanvang van dat duel is 14.00 uur.