Fc Harlingen meiden en vrouwen

De beide vrouwenteams hoefden niet in actie te komen afgelopen weekend. Na de winst van VR1 van 10-0 op SC Veenwouden VR1 zijn de vrouwen al twee weken vrij. Maar aanstaande zaterdag zullen ze weer in actie komen. Bij de VR2 van fc Harlingen werd de wedstrijd afgelast. En dus kwamen alleen de meiden van fc Harlingen in actie. Hieronder de uitslagen van de meiden (MO) en vrouwen (VR) bij fc Harlingen.

Fc Harlingen MO13-1 nam het op Sportpark de Grie in St. Johannesga op tegen DWP MO13-1. Missie geslaagd en met drie punten op zak keerden de Harlingers weer huiswaarts. Einduitslag 1-2. Komende zaterdag spelen de meiden thuis om 12.30 uur en tegenstandsters zijn dan Flevo Boys MO13-1.

Fc Harlingen MO15-1 speelde zaterdag thuis tegen ONS Sneek MO15-1. Zodra de wedstrijd begon nam fc Harlingen de regie in deze wedstrijd. Het team was duidelijk meer ervaren en fysiek sterker dan de meiden uit Sneek. Fc Harlingen scoorde in de zesde en tiende minuut, waarbij het tweede doelpunt direct uit de corner werd gemaakt. Klasse! Het team creëerde zeer veel kansen op de helft van de tegenstander maar helaas lukte het vaak niet om te scoren. In de tweede helft van de wedstrijd bleef fc Harlingen duidelijk beter spelen. Er werd nog twee keer gescoord. In de 48e minuut en in de 58e minuut na een penalty. ONS kreeg ook deze helft geen kans om door de verdediging van fc Harlingen te komen. Met deze winst blijft fc Harlingen op een tweede plaats staan in de competitie. Volgende week spelen de meiden uit tegen SC Franeker.

Fc Harlingen (VR1) was deze speelronde wederom vrij. Voor de dames is er op 2 december pas weer een wedstrijd en wel in Rinsumageast (ergens bij Dokkum in de buurt) tegen VCR VR1.
Fc Harlingen VR2 zag hun wedstrijd tegen de VR1 van DIVA’83 afgelast worden. Ongetwijfeld zal de wedstrijd op een andere datum ingehaald worden. Aankomende zaterdag zullen ze thuis de strijd aangaan om 11.30 uur tegen MKV’29 VR2.

En met deze uitslagen sluiten de meiden en vrouwen van fc Harlingen de negende speelronde af. Op naar de volgende. En lijkt het je nu ook leuk om mee te doen? De meiden en vrouwen kunnen altijd versterking gebruiken. Neem contact op met Marit Galema (maritgalema@hotmail.com), train mee en ontdek zelf wat een ontzettend leuke afdeling dit is.