Voetbal

Fc Harlingen MC1 ondanks nederlaag kampioen

Door Jeroen Pietersma
Woensdagavond 11 mei was de spanning om te snijden op het nog steeds zonovergoten Sportpark Vierkantsdijk. De meisjes van MC1 waren na hun eigen training van die avond met zijn allen op de thuisbasis gebleven en stonden in rechtstreeks contact met enkele spionnen die in Franeker stonden te kijken naar de wedstrijd Franeker MC1 - GAVC MC1. Deze wedstrijd was van enorm belang voor de meisjes van MC1 want bij puntverlies van Franeker MC1 werden zij onbereikbaar voor de Franekers en zou het kampioenschap deze avond, zonder zelf te spelen, worden behaald.

In spanning werd geluisterd naar de berichten die binnen sijpelden en na het bericht te hebben gehad dat Franeker met 1-0 voorstond werd het een klein beetje stiller bij de meisjes, maar de spionnen meldden dat GAVC meer dan zijn sportieve plicht deed en alles op alles zette om het de Klokkediefjes lastig te maken en niets cadeau gaf. En toen het bericht kwam dat GAVC gelijk had gemaakt, begon het weer te kriebelen bij MC1 en werd er menig nageltje opgepeuzeld door de meisjes. De spanning nam steeds verder toe naarmate het eindsignaal naderde en toen even later ook nog het bericht kwam dat GAVC op een 1-2 voorsprong was gekomen hadden enkele meisjes het helemaal niet meer van de spanning.

Inmiddels was ook nog de verbinding met Franeker weggevallen en werd het helemaal zenuwslopend, maar toen even later de verbinding weer was hersteld kwam na enkele zeer spannende minuten het verlossende woord “Franeker heeft verloren”. Er werd een oorverdovend gejuich losgelaten dat door het hele Oosterpark was te horen en klonk het bedankt GAVC uit de kelen van de meiden. Na eerst met hun leider Jan, die continu op sportlink zat te kijken in afwachting van de uitslag, een feestje te hebben gevierd bestormden de meiden het trainingsveld waar trainsters Audrey en Silvia bezig waren met het VR1 team om ook met hun nog een feestje te bouwen.
Na het feestje op woensdag en enkele slapeloze nachten van blijdschap voor sommigen, wachtte zaterdag nog de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Joure MC1.

De uitwedstrijd tegen dit team was erg spannend geweest en werd pas in de laatste minuten beslist in het voordeel van MC1, dus wisten de meisjes dat het best lastig kon gaan worden deze wedstrijd.
Na eerst de zeer sportieve felicitaties van de speelsters en begeleiders van Joure in ontvangst te hebben genomen, kon de geheel complete en bijna fitte selectie van MC1 aan de wedstrijd beginnen. MC1 begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd, op doel: Marissa, achterhoede: Meike, Sabine, Anna en Nicky, middenveld: Tracey, Ashley en Laura en de voorhoede werd gevormd door de 3 J`s van MC1 Jessica, Julia en Jelena, als wisselspeelsters begonnen deze wedstrijd Sanja, Kim en Préah.
De MC1 meisjes begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kregen al snel enkele kansen, maar inzetten van Julia, Ashley en Jelena troffen geen doel of werden door de keeper gepakt. Af en toe kwam ook Joure er gevaarlijk uit maar de verdediging met Anna, Sabine, Nicky, Meike, Préah en Sanja wist dit steeds weer goed op te lossen en anders was daar wel keepster Marissa die op haar post stond. De middenvelders Tracey, Ashley en Laura sleepten en zwoegden en hielpen voor en achter en probeerden het met schoten uit de tweede lijn maar ook deze gingen er niet in. Aanval op aanval volgde maar het leek wel of de bal er deze keer niet in mocht, want meerdere kansen stranden net naast over of op de keeper. En als je dan zelf niet scoort is het vaak de tegenstander die dit wel doet en uit een goede counter op een MC1 aanval was het Joure dat op 0-1 kwam.
Maar de meisjes rechten al snel weer de rug en in de 34e minuut was het Sabine die de bal via Meike bij Tracey kreeg, deze stuurde Jessica de diepte in en zij zette de bal goed voor op Julia en deze scoorde fraai de 1-1.
Maar nauwelijks een minuut later was het Joure dat opnieuw scoorde 1-2.

Na de ranja van Klaas begonnen de meisjes vol goede moed aan de tweede helft en ook nu eenzelfde beeld, MC1 jagend op de een doelpunt. Maar door de haast of was het de spanning van wat hun na de wedstrijd stond te wachten, was de passing niet altijd even goed en kon Joure regelmatig er gevaarlijk uitkomen. Meike, Sabine, Anna, Nicky, Sanja en Préah hadden alles nog steeds onder controle en anders was er steeds wel Marissa waar op vertrouwd kon worden. De middenvelders Tracey, Laura en Ashley hielpen waar ze konden en probeerden het steeds weer om de spitsen Jessica, Kim, Jelena en Julia in stelling te brengen, maar in de afwerking zat het niet mee deze dag want veel ballen gingen ook in de tweede helft vlak langs de verkeerde kant van de paal. Maar in de 55e minuut was het dan eindelijk raak, Kim kwam van achteruit goed door en van zeker 35 meter haalde zij verwoestend uit en schoot de bal boven het hoofd van de kansloze keeper in het net 2-2.

Met nog een kwartier te gaan ging MC1 weer vol in de aanval en kreeg opnieuw enkele mooie kansen, maar het pechduiveltje had het geluksengeltje van de lat verjaagd en opnieuw werd het bevrijdende doelpunt voor MC1 niet gescoord. En net als voor de rust was het ook nu weer de ongeschreven wet in het voetbal dat als je zelf niet scoort de tegenstander het wel doet en in de 62e minuut was dit dan ook het geval.
In de slotfase was er nog wel een offensief van MC1, maar schoten van Tracey, Kim, Laura, Ashley, Julia, Kim, Jessica en Jelena konden niet het gewenste resultaat brengen en ook de steeds verder mee opkomende verdedigers Meike, Anna, Nicky, Sabine, Sanja en Préah probeerden het van afstand maar ook dit had geen succes. En terwijl de regen even neerplensde op het B-veld floot scheidrechter Van Dijk voor het laatst deze wedstrijd en waren er toch nog blije gezichten bij de ‘Ladies in Blue’ want het kampioenschap was binnen.
Nadat de meisjes op het veld nog bloemen hadden aangeboden aan scheidsrechter Klaas van Dijk en de beide grensrechters Age Tichelaar en Hessel Zuiderhof om hun hiermee te bedanken voor hun inzet voor de meisjes dit seizoen werden de festiviteiten in de kantine voortgezet. Voorzitter WillemJan Kimp feliciteerde de meisjes en hun trainsters en coach hartelijk met dit feit en memoreerde dat dit het eerste meisjesteam van fc Harlingen dat kampioen werd. Nadat hij alle meisjes een prachtige kampioensmedaille had omgehangen kregen de meisjes nog een schitterend mooi shirt namens hun trouwe supporters aangeboden, met als opdruk MC1 Ladies in Blue kampioen, waar zij zeer blij mee waren. Waarna de meisjes op hun beurt weer hun trainsters en coach en ook hun supporters bedankten met leuke attenties wat dan ook zeer werd gewaardeerd.
Hierna was het tijd voor het statieportret van de kampioenen wat dan ook weer zeer vakkundig door de huisfotograaf van de Ladies in Blue, Peter IJdema werd gemaakt. Waarna de meisjes snel naar de kantine gingen om te gaan genieten van de welverdiende patat en drinken dat hun door de club werd aangeboden.

Dit is tevens ook het (voorlopig?) laatste verslag van de vaste reporter van de ‘Ladies in Blue’, Jan Helvrich. Hij heeft het enkele jaren met veel plezier geschreven voor de meisjes en wenst hun dan ook heel veel succes in hun verdere loopbaan als speelster in de diverse teams van de fc Harlingen en over enkele jaren opnieuw als de ‘Ladies in Blue’ in het VR1 team van fc Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda