Voetbal

Fc Harlingen Jeugdtoernooi 2017

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Fc Harlingen gaat zich opmaken voor nog een paar drukke weekenden vol voetbal. Aanstaande zaterdag 27 mei zal het Jeugdtoernooi plaatsvinden op het sportpark aan de Oosterparkweg. Het grootste en oudste eendaags jeugdtoernooi van Friesland.

Het is dit jaar alweer voor de 43e keer dat dit toernooi georganiseerd wordt. Natuurlijk een hele prestatie waar we als club dan ook ontzettend trots op zijn. Ruim 700 spelers zullen op deze dag actief bijgestaan worden door hun trainers, leiders en/of leidsters. Trouwe gasten als LAC Frisia 1883, Terschelling, sc Franeker en onze zustervereniging zmvv Zeerobben zullen ook dit jaar weer van de partij zijn. Maar ook nieuwe gasten worden welkom geheten. Zo komt vv Dokkum voor de eerste keer onze kant op. Maar ook vv Makkum en vv AVC zullen aanwezig zijn. En helemaal vanuit de provincie Noord-Holland komen sc Texel ’94.

De organisatie van dit toernooi is ook dit jaar weer in handen van Jan Helvrich, actief als lid van het jeugd en hoofdbestuur. Maar Jan wordt bijgestaan door de vele vrijwilligers die eveneens actief zijn tijdens het Jeugdtoernooi zoals scheidsrechters, EHBO, terreindienst, kantine medewerkers en vele, vele andere vrijwilligers. Want laten we eerlijk zijn, zonder al deze mensen en niet te vergeten de sponsoren zou dit toernooi niet mogelijk zijn.
Vanaf negen uur zullen de eerste wedstrijden beginnen en komt de jongste jeugd (JO9-1, 2, 3, JO13-2 en JO11-2) in actie en zij zullen gaan strijden om die felbegeerde wisselbeker. De junioren (JO11-3 en JO13-1) spelen in de middag en voor hun zal vanaf 12.00 uur het startsein worden gegeven. Vanaf 14.00 uur is het de beurt aan de JO15-2 en -1 en de dag zal afgesloten worden door de JO17-1.
Wij hopen met zijn allen dat het, net zoals in de voorgaande jaren, een prachtig toernooi zal worden waar sportiviteit en respect voor elkaar centraal zal staan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda