Voetbal

FC Harlingen Jeugd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na de bekercompetitie begon zaterdag voor de jeugd van de fc Harlingen de competitie. Op de valreep werden nog een E 5 en een F3G team ingeschreven voor de competitie. Dit vanwege de grote toename van jeugdleden

Er spelen nu twintig teams in competitieverband en daarnaast zijn er ook nog een groot aantal minipupillen die onderlinge wedstrijdjes spelen. MP1 moest thuis tegen Wijkels Hallum MP1(team van de week) en in een zeer spannende wedstrijd werd er helaas met 5 – 9 verloren. Het MP 2 team moest ook tegen Wijkels Hallum, maar zij moesten uit spelen. Voor bijna alle spelers was dit de allereerste echte wedstrijd en deze werd met 5-8 gewonnen.
 
Het allernieuwste team van de fc Harlingen, F3G, moest thuis tegen Trynwâlden F4. Deze waren ondanks dat F3G heel goed tegenstand bood net iets te sterk 3-7. F 2G moest ook thuis spelen en hier was Tzum F1 de tegenstander. Ook F2 wist ondanks dat zij heel goed voetbalden de punten niet thuis te houden en er werd met 1-4 verloren. F 1G was vrij deze ronde.
 
Het nieuwste E team E 5G begon goed aan de competitie en wist in zijn allereerste wedstrijd door een mooie 5-0 overwinning op Frisia E 12 de punten thuis te houden. Voor E 4G stond een uitwedstrijd op het programma tegen Dronrijp/Foarut E 4 en deze waren met een 4 -0 overwinning iets te sterk voor E 4. E 3G begon de competitie met een klinkende overwinning want Frisia E 13 werd met een 12-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Voor E 2 stond de uitwedstrijd tegen Zeerobben E 4 op het programma en in deze derby gingen de punten door een mooie 0-6 overwinning mee naar de Vierkantsdijk. Ook E1 begon zeer overtuigend aan de competitie want hun tegenstanders Warga/WWS E 1 moesten met een 14-1 nederlaag aan het dorpsfeest beginnen.
 
Het D3 zevental moest uit naar Tzummarum D 1 en hier werd een 7-1 nederlaag geleden. Het D 2 elftal moest uit naar Blauwhuis D 1 en ondanks dat er goed partij werd gegeven moest er toch met een 5-0 nederlaag weer naar huis worden gereden. De mannen van het D1 elftal moesten tegen RES D 1 en in een spannende en gelijk opgaande wedstrijd werd de eindstand 4-4.
 
Voor C 2 stond er een thuiswedstrijd tegen Dronrijp /Foarut C 3 op het programma , C 2 begon goed en al snel viel het eerste doelpunt. De ene aanval was soms nog mooier als de andere en dit was ook zo met de doelpunten , maar door slordige momenten kon ook de tegenstander nog 3 maal scoren zodat de eindstand 11-3 werd ,doelpunten C 2 Connor N. 4x , Connor B. 3 x , Remco 3x en Gerard 1 x.

C 1 moest uit naar LSC C2 en in een goed gespeelde wedstrijd nam C 1 door doelpunten van Jelmer en Peter een 0-2 ruststand bereikt . Na de rust ging C 1 goed door en werd de score uitgebouwd door doelpunten van Jort en nogmaals Peter , zodat er met een 0-4 overwinning en de punten in de knip huiswaarts kon worden gekeerd.
 
B 1 was vrij. A1 deed goede zaken bij aanvang van de competitie door met 1-5 te winnen bij Arum A 1. MA 1 moest uit naar Akkrum MA 1 en deed zichzelf met een 5-2 nederlaag veel en veel te kort, want er had veel meer in gezeten deze wedstrijd en dan hadden de 3 punten mee naar huis kunnen worden genomen. MC 1 moest uit naar ZeerobbenMC 1. MC 1 dat voor het eerst op het grote veld speelt moet hieraan nog even wennen. Maar elke wedstrijd gaat het een stukje beter. In deze wedstrijd werden ook de eerste doelpunten van het seizoen gescoord door Ashley en Romy S.
En ondanks dat alle meisjes erg goed hun best doen werd er verloren met 9-2.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda