Fc Harlingen en Geel Wit delen punten

Voor de wedstrijd begon werd er door de aanvoerder van Geel Wit een enveloppe met inhoud voor de Stichting Semmy overhandigd namens het eerste, tweede en derde team, het bestuur en de Vrienden van Geel Wit, aan Lian Metz. Een mooie geste.

De wedstrijd was meer spannend dan fraai, maar het publiek kreeg wel waar voor zijn geld. Het bleef tot het laatste fluitsignaal van de goedlachse scheidsrechter Frankena onzeker wie de wedstrijd uiteindelijk zou winnen. De eindstand 4-4 is misschien wel de juiste. Fc Harlingen had het in het eerste kwartier moeten afmaken, maar miste teveel kansen. Op het eind van de wedstrijd was Geel Wit de gevaarlijkste en fitte ploeg. De spelers van de thuisclub zaten er aardig door heen. Dus nog wel werk aan de winkel voor trainer Mulder. Doelman Vincent van der Werf moest dus vier keer vissen.

Voor fc Harlingen begon de wedstrijd voortvarend. Er was meteen gevaar voor het Amelander doel, het leek wel of de eilanders de overtocht nog in de benen hadden, zo stonden ze te schutteren. Een kopbal van gelegenheid spits Stefan Adema belandde in de eerste minuut al op de paal na een prima voorzet van Ane Schaap, die deze middag voor de thuisclub van grote waarde zou zijn. Het spel van beide teams kenmerkte zich ook door veel balverlies en foute passes. In de negende minuut was het wel raak. Een verdediger van Geel Wit maakte hands even buiten de zestien aan de rechterkant. Ane plaatste zich achter de bal en schoot beheerst de bal laag in vrije rechterhoek, 1-0. Even later had Sander Zeilmaker de twee nul moeten maken, vrij voor de keeper schoot hij naast. Er bleven kansen komen voor de thuisploeg, maar scoren bleek ook deze middag weer een groot probleem. Ja, dan geldt weer de al oude voetbalwet, als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Voor de eerste keer kwam Geel Wit bij het doel van fc Harlingen, op rechts werd niemand een strobreed in de weg gelegd en scoorde Jurjen Metz de gelijkmaker, 1-1.Vijf minuten voor de rust kwamen de gasten op voorsprong. Nu was het Jordi Metz die simpel kon scoren, 1-2. Toch zou fc Harlingen twee minuten later weer langszij komen. Het was Sander die een miscommunicatie tussen doelman Pieter Smit en verdediger Kayan Kiewiet met een prachtige lob afstrafte 2-2. Dat werd ook de ruststand.
In de rust werd Marco Zeilmaker vervangen door Siefko Jager die de voorstopper plaats overnam. Achterin moest de achterhoede met een goed spelende Patrick van der Waard en laatste man Sjouke Bootsma meer handelend optreden dan voor de rust, ze werden goed bij gestaan door Frank Claasz Coockson en Robert van der Zee. Het middenveld met Jeroen van Dellen, Ane Schaap en later Patrick had het deze middag vooral het laatste kwartier erg moeilijk. Voorin kregen Arjan Outhuyse, Stefan en Sander te weinig bruikbare ballen. In de 52e minuut gaat Ane aan een solo beginnen, hij passeert een paar spelers en schiet hard en laag op het vijandelijke doel. De bal werd onderweg nog even licht aangeraakt en verdween in de linker benedenhoek achter doelman Smit en zo kwam fc Harlingen weer op voorsprong, 3-2. Hierna is er nog een mogelijkheid voor Arjan om de score uit te breiden, maar de goed uit zijn doel komende keeper behoedde Geel Wit voor een grotere achterstand. Een schot van Stefan had een beter lot verdiend, dat was ook meteen zijn laatste actie, moegestreden werd hij vervangen door Niels Vlottes die meteen in scoringspositie kwam, maar ook nu redde de keeper. Geel Wit kreeg ook wel een paar mogelijkheden, een paar keer uit een corner ging de bal rakelings naast of voorlangs. Toch kwam de 3-3 op het score bord en weer was het een Metz die scoorde, nl. Danny. Dat het een doelpuntrijke wedstrijd zou zijn bleek in de slotfase. Eerst kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een door Ane goed genomen hoekschop wist Sjouke de bal binnen te schieten bij de eerste paal, 4-3. Lang kon fc Harlingen niet genieten van de voorsprong en geheel vrij staande Jurjen Metz kon zijn tweede doelpunt maken en zo de stand op 4-4 brengen. Hierna gingen beide ploegen nog wel voor de winst en omdat de thuisclub er aardig doorheen zat kregen de gasten nog wel een paar riante mogelijkheden. Er zou echter geen verandering meer in de stand komen.