FC Harlingen C1 kampioen na overwinning op IJVC C1

HARLINGEN - Voor de jongens van FC Harlingen C1, kortweg FC1, stond er zaterdagmiddag een belangrijke wedstrijd op het programma. De o zo beladen kampioenswedstrijd moest worden afgewerkt. IJVC C1 diende te worden verslagen om een vroegtijdig kampioenschap binnen te slepen. Extra zenuwen waren er niet vooraf bij de jongens, want gebeurde het vandaag niet, dan gebeurde het volgende week wel. Er was een grote voorsprong opgebouwd op de concurrenten waardoor FC1 de titel eigenlijk niet meer mis kon lopen. De wedstrijd werd opnieuw afgewerkt in een 4-3-3 formatie: Tymo; Jacco, Lars, Patrick, Luuk; Jari, Remko, Ben; Jelmer, Peter, Arjan.

Er werd extra fel begonnen omdat de jongens van FC1 vandaag heel graag voor eigen publiek de titel wilden pakken. Het balletje rolde vanaf het begin lekker. Combinaties werden gevoerd en bij vlagen werd er verzorgd voetbal vertoond door de superseunen. Het leverde niet een karrenvracht aan kansen op, maar het waren wel meer dan speldenprikjes. Rechtsback Luuk was het dichtstbij de openingstreffer. Na een afgeslagen corner kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot hij het leer vol overtuiging richting de bovenhoek. De keeper wist nog knap te redden, maar een paar minuten later moest hij toch vissen.

Nadat Jari op slimme wijze een vrije trap versierd had, schoot onze linksachter Jacco de bal loeihard in het net. De doelman begreep pas wat er gebeurd was toen de bal al in het netje lag. 1-0 was de stand. De sterke openingsfase zou nog een doelpunt opleveren. Gelegenheidsspits Peter kon een voorzet van Arjen na een vreemde carambole promoveren tot doelpunt. Het was 2-0, en iedereen in of naast het veld wist al dat het niet meer mis kon gaan. In het vervolg van de eerste helft werd het een soort noodweer, wat misschien enigszins invloed had op het spel van FC1.

Het liep allemaal even wat minder, maar zolang het binnen de perken bleef kon IJVC absoluut geen vuist maken. Integendeel: Jort wist zich na een knappe actie vrij te spelen. De ingevallen aanvalsleider schoot op het lichaam van de IJVC-goalie. Even later schonk diezelfde keeper de bal bij een doelschop aan Jort. Deze kans liet hij zich niet ontnemen; via de binnenkant van de paal was het kassa voor hem en het team. Met een comfortabele 3-0 voorsprong kon er gerust worden.

In de tweede helft was het slechts een kwestie van uitspelen. IJVC werd niet één keer gevaarlijk en FC1, ondanks dat er een beetje op de handrem werd gespeeld, regelmatig. Jort wist zich er een paar keer slim door te spelen maar legde het dan toch steeds weer af tegen de keeper, die daarmee zijn fout in de eerste helft meer dan goedmaakte. In de 52e minuut ontstond er een perfecte aanval over de rechterflank, waaruit Remko op aangeven van Jort de 4-0 kon maken. Een prima uitslag, al wilden de spelers van FC1 meer. Regelmatig werd de verdediging van IJVC te kijk gezet wat kansen opleverde voor onder meer Jort, Jelmer en Patrick. Het mocht niet baten, en het bleef 'slechts' 4-0.

Het was opnieuw een eenvoudige zege, die eindelijk leidde tot het moment waar de superseunen naar toe hadden geleefd: Het kampioenschap. Het seizoen is nog relatief jong, maar FC1 heeft zeker weten laten zien dat het er met kop en schouders bovenuit steekt in de tweede klasse. Iedere positie is goed bezet en er wordt continu 100% inzet getoond. Iets wat past bij een échte kampioen.

Het resterende deel van de competitie blijft er uiteraard gestreden worden voor zowel wedstrijden in competitieverband, als in vriendschappelijk verband. Er komen nog mooie wedstrijden aan en er komen zeker nog een paar prachtige overwinningen aan, want de nieuwe kampioen wilt het seizoen in stijl afsluiten.