Voetbal

Fc Harlingen ?Blue Ladies? toernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Fc Harlingen gaat zich opmaken voor nog een tweetal drukke weekenden vol voetbal. Aanstaande zaterdag 3 juni zal het allereerste ?Blue Ladies? toernooi plaatsvinden op het sportpark aan de Oosterparkweg. Een eigen toernooi, zodoende het meisjes (MO) en het vrouwen (VR) voetbal een eigen podium te kunnen geven.

Het is dit jaar voor de eerste keer dat dit toernooi georganiseerd wordt. De meisjesteams hadden inmiddels al vele jaren hun een eigen vaste plaats op het fc Harlingen Jeugdtoernooi, waar zij dan ook zeer zeker geen ondergeschoven positie hadden, zodat hier dan ook een zeer grote inbreng van het aantal meisjesteams was. Maar mede door het steeds maar groeiende aantal meisjesteams op dit toernooi, kwam meer en meer de gedachte de kop op steken om een apart toernooi voor de MO en hieraan gekoppeld een toernooi voor de VR teams te gaan organiseren. 

Het bestuur van fc Harlingen dragen het MO en VR voetbal een zeer warm hart toe en zij zijn dan ook zeer blij met het feit dat de MO/VR afdeling van fc Harlingen een zeer sterke en bloeiende tak binnen de vereniging is. En gehoopt wordt dan ook dat dit eerste ‘Blue Ladies Toernooi’ een zeer mooie toekomst tegemoet gaat en nog tot in lengte van dagen een begrip zal mogen zijn.
De organisatie van dit toernooi is in handen van Marit Galema, lid van het jeugdbestuur en de TC, en Jan Helvrich, die als lid van het jeugd en hoofdbestuur al vele jaren ervaring heeft met het organiseren van het fc Harlingen Jeugdtoernooi. De organisatoren zijn er in geslaagd om een groot aantal deelnemende teams naar ons mooie sportpark te halen. Naast teams van onze zustervereniging Zeerobben komen ook teams van AVC, MKV’29, Arum, Bolsward, Workum, St. Anna, Mulier en natuurlijk onze eigen MO en VR teams deze dag in actie, zodat ruim tweehonderd deelnemers en begeleiders deze dag actief zullen zijn. Maar buiten hun om zijn er natuurlijk nog vele andere vrijwilligers actief deze dag, zoals scheidsrechters, kantinemedewerkers, terreindienst, EHBO en nog vele andere vrijwilligers. Zonder al deze mensen zou het niet mogelijk zijn om dit te organiseren.
Vanaf negen uur zullen de eerste wedstrijden beginnen en komen de meisjes onder de 11 (MO11) in actie. De meiden onder de 15 (MO15) spelen in de middag en voor hun zal vanaf 12.00 uur het startsein worden gegeven. Vanaf 14.00 uur is het de beurt aan de Vrouwen.
Wij hopen met zijn allen dat het een prachtig toernooi zal worden waar sportiviteit en respect voor elkaar centraal zal staan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda