FC Harlingen 2 zet stap richting 1e klasse

FC Harlingen 2 heeft de tweede ronde bereikt van de nacompetitie voor promotie naar de res. 1e klasse. Na een mooie serie overwinningen werd de tweede plaats behaald achter kampioen Bergum in de reguliere competitie. In de na competitie moest het worden opgenomen tegen Roden 2. Deze club zit vol op in de lift daar hun 1eerste elftal ook nacompetitie speelt voor promotie naar de 1e klasse.

De eerste wedstrijd moest Harlingen thuis, de wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 3-0 door doelpunten van Barry Hamstra tweemaal en Ralf van Hurck, een smetje op deze wedstrijd was toch wel dat Andre Sopacua en Ralf van Hurck vrij ernstig geblesseerd zijn geraakt. De uitwedstrijd op Hemelvaartsdag werd een lastig verhaal daar ook een aantal spelers geblesseerd waren en moesten werken. Fc Harlingen trad aan met een behoorlijk gehavend team, maar de invallers Daniel Outhuijse, Brian Zeilmaker, Niek Halma, en niet te vergeten de pas 15-jarige Jesse Mulder deden het uitstekend.

Jesse Mulder moest zelfs de gehele wedstrijd spelen, en liet zien dat FC Harlingen echt over een talentvolle lichting jeugdspelers beschikt. De wedstrijd was zwaar, mede door de warmte en het fysiek spelende Roden, en ook nog door de warrig fluitende scheidsrechter.
In de eerste helft leek er totaal niets aan de hand Harlingen kreeg kansjes en Roden werd ver van de goal gehouden, tot de veertigste minuut een kleine onoplettendheid en het stond 1-0.

Begin tweede helft werd Johan de Jong uit het veld gestuurd met een tweede gele kaart, en kreeg Harlingen het zeer zwaar. In de 55 minuut brak Jorge Pires door en werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter weigerde een strafschop te geven. Nog geen minuut later gaf hij wel een strafschop aan Roden na een correcte ingreep van Brian Zeilmaker. De strafschop werd benut, en Roden bleef aandringen, in de 80e min viel de 3-0 en was de stand gelijk getrokken na twee wedstrijden. Roden bleef druk houden en Harlingen wankelde, maar bleef er voor vechten, in de 89e minuut was het, wie anders dan, Barry Hamstra die uit het niets de 3-1 maakte. Roden gaf niet op en kreeg de hulp van de scheids nogmaals, deze beste man liet dertien minuten door voetballen. Gelukkig werd er niet meer gescoord en plaatste Harlingen zich voor de finaleronde tegen Jubbega.

Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd van het tweeluik uit tegen 1e klasser Jubbega. Harlingen was gelukkig weer iets completer, en was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Harlingen kwam al snel op 1-0 door Barry Hamstra. Bij een uitval van Jubbega kwam de bal per ongeluk tegen het been van een verdediger van fc Harlingen, en het stond 1-1. Fc Harlingen antwoorde direct, het was de super snelle Jorge Pires die iedereen eruit liep en oog in oog met de doelman fraai scoorde. Jubbega kwam weer uit het niets gelijk door een fraai afstandsschot, ruststand 2-2.

In de tweede helft waren het de Jeugdspelers Patrick van der Waard, Remko Zandberg en Martin van Andel die het beste met de tropische omstandigheden konden omgaan (conditie), ze bleven gaan en het was Patrick die na een mooie solo werd getackeld binnen het strafschop gebied, en de goed leidende scheids gaf terecht een strafschop, deze werd benut door Barry Hamstra.
De 4-2 kwam ook op naam van Barry Hamstra, na een mooie combinatie tussen Patrick van der Waard en Jorge Pires, was het Patrick die Barry de assist gaf en uiteraard wist deze geweldige doelpuntenmachine het net te vinden, 5-2. Harlingen geloofde het wel en liet de teugels een beetje vieren, wat niet echt slim was want in de laatste minuut scoorde Jubbega toch nog de 3-5.
Al met al een prachtig resultaat, en uitgangspositie voor de thuiswedstrijd. Aanstaande maandag om 12.00 uur volgt de return thuis aan de oosterparkweg op Sportcomplex De Vierkantsdijk.
Harlingen kan dan promotie afdwingen naar de res. 1e klasse dit zou voor onze jonge club een geweldige prestatie zijn, nog nooit speelde het tweede team in de 1e klasse.

We hopen dat er veel toeschouwers/supporters op maandag 5 juni om 12.00 uur zullen komen om fc Harlingen 2 te ondersteunen. Dit team verdient zeker dat er een groot aantal mensen zullen komen, om misschien dit historische feit mee te kunnen beleven.