Fc Harlingen 2 begint nacompetitie overtuigend

HARLINGEN - Afgelopen zondag was het dan zover, de eerste ronde van de nacompetitie zondag reserve 1e/2e klasse. De spreekwoordelijke kers op de taart, zoals de leiding van fc Harlingen 2 het bereiken van de nacompetitie noemt. Een geweldige prestatie van deze groep, op basis van de 4e plek in de reserve 2e klasse A. Tegenstander in de eerste ronde nacompetitie was, Ruinerwold 2. Aan het eind van een competitie werd de balans opgemaakt en in dit geval met een positief resultaat en gevoel. fc Harlingen 2 sluit de reguliere competitie af met 10 keer winst, 4 keer gelijk en 6 verliespartijen. Aantal doelpunten voor 63 en tegen 36.

?Harlingen 2 moest afgelopen zondag vroeg afreizen naar Ruinerwold. Harlingen begon sterk en dat resulteerde direct in een paar kansjes die helaas nog niet benut werden. In de 10e minuut werd Jorge Pirez diep gestuurd door Bauke Zuiderhof, Jorge was iedereen te snel af en kon alleen nog worden gestuit door een overtreding. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip.
?Sander Zeilmaker belaste zich met het nemen van de strafschop, hij schoot hem vol overtuiging in wat 0-1 betekende. Harlingen ging door met goed voetbal en het creëren van kansen, maar helaas werden de kansen niet benut, en dan weet je dat het zomaar aan de andere kant kan gebeuren. In de 30e minuut ging de snelle rechtshalf er vandoor en hij werd onreglementair gestopt in de 16, wat ook een strafschop opleverde, Hessel Zuiderhof zat er dichtbij maar de bal ging erin 1-1.
?Ruinerwold begon er in te geloven en drukte Harlingen terug, met een handvol corners en vrije trappen als gevolg, gelukkig was Hessel Zuiderhof in topvorm zodat de rust werd gehaald met 1-1. In de 2e helft was Harlingen duidelijk de betere ploeg en kon Ruinerwold niets anders doen dan met veel geweld de spitsen van Harlingen afstoppen, vooral Jorge Pirez moest het vaak ontgelden en in de 55ste minuut vanuit het niets en tegen de verhouding in scoorde Ruinerwold, door zeer slecht verdedigen, de 2-1.
?Harlingen was even van slag en vergat de organisatie volledig, gelukkig bleef Hessel Zuiderhof een betrouwbare sluitpost en hij hield Harlingen in de wedstrijd. Harlingen herpakte zich snel, en werd weer de bovenliggende partij. Jorge Pirez ging weer alles en iedereen voorbij en werd wederom met grof geweld onderuit geschopt, de scheidrechter trok echter geel in plaats van rood, dit was wel het 2e geel voor deze speler dus moest hij het veld verlaten.
?We kregen weer een strafschop. Sander Zeilmaker belaste zich er weer mee en schoot hem er overtuigend in, 2-2. Harlingen ging door met aanvallen en al snel was het Justin Attema die fraai scoorde door de keeper mooi uit te spelen, 2-3. Ruinerwold begon nu pas echt te schoppen en het was dat de scheidsrechter niet goed optrad anders had hij wel 10 kaarten kunnen trekken. In de 80e minuut was het wederom Jorge Pirez die iedereen te snel af was, en zeer fraai scoorde wat de 2-4 betekende. Harlingen kreeg nog enkele kansen maar er werd niet meer gescoord zodat de eindstand een mooie 2-4 werd.
?Aanstaande zondag komt Ruinerwold naar Harlingen, er is een goede kans om de volgende ronde te bereiken na dit resultaat. Men hoopt dat er veel supporters komen, aanvangstijd 14.00 uur.