Voetbal

Fantastisch weekend voor fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wat heeft fc Harlingen een fantastisch weekend achter de rug. En wat waren de weergoden goedgezind. Want waar het de hele week al regende en stormde, maakten de wolken vrijdagmiddag plaats voor de zon en die is het hele weekend gebleven. Het weekend stond in het teken van sport, spel, plezier en gezelligheid en vrijdagavond 19.00 uur werd de aftrap gegeven van een zeer geslaagd weekend.

Onder grote belangstelling werd er vrijdag genoten van de voetbalkunsten van Oud sc Heerenveen. Maar ook de Harlinger sterren konden er nog wat van en de Old Stars scoorden zelfs de eerste goal (Rikus Oswald). Daarna was Oud sc Heerenveen heer en meester op het veld en zij zetten uiteindelijk de stand op 1-13. Na de wedstrijd werd er onder het genot van een hapje en een sapje nog wat nagepraat waarna DJ Matello zorgde voor een zeer gezellige afsluiter van de avond.

Zaterdag was het de beurt aan ‘onze eigen’ voetballertjes en onder het mom van, niks moet, alles mag, was het een grote opkomst aan vrijwillige opgaves. De toernooileiding wist er weer een goede mix van te maken en zo ging de jeugd in hun eigen categorie de strijd met elkaar aan in een 4x4 toernooi. Maar ook aan de mensen die ooit wel eens een balletje hebben getrapt of het heel graag wel eens zouden willen doen, werd gedacht en ook bij de senioren, vanaf de JO17, werd er een toernooi gespeeld. In 7x7 vorm op halve veldjes. Leuke teams waren samengesteld en er kon in een amateur- of profpoule gespeeld worden. Bestuursleden, opa’s, oma’s, trainers, leiders, vaders en moeders, broers en zussen, ze namen het allemaal tegen mekaar op. Rond de klok van 13.00 uur werden de prijswinnaars bekend gemaakt in de diverse categorieën. Na de prijswinnaars kon men zich opmaken voor de penalty’s waar er gestart werd met de jongste jeugd. En wat is het dan prachtig om te zien dat de jeugd mekaar staat aan te moedigen! Als laatste waren de senioren aan de beurt en hier bleef het lang spannend. Maar alleen Klaas Bouma kon met deze druk omgaan en hij mag zich dan ook een heel jaar lang Penalty Koning noemen.

Na het sport en spel gedeelte kon men zich even ontspannen en terwijl de barbecues (verzorgd door Keurslager Zijlstra) op temperatuur werden gebracht, was er uiteraard ook tijd vrijgemaakt voor de kampioenen van afgelopen seizoen. De jongens van JO13-2 en JO11-1 werden najaarskampioen. De JO9-3 werden afgelopen voorjaar kampioen en de mannen van JO15-1 werden kampioen over het hele seizoen. Hierna genoot men van de barbecue waarna de feestavond begon. Met medewerking van de Harmony Shakers kwamen de voetjes wederom in beweging en was het een gezellige afsluiter van de zaterdag.

Tja, en dan de zondag. Het zogenaamde katerkaatsen. Om exact 11.00 uur begon het kaatsen voor zowel de jeugd als de senioren. Maar liefst zestien parturen bij de 14+ en zeven parturen bij de jeugd. Om half vier waren de prijsuitreikingen bij de jeugd en het waren Ronin en Mike die in de finale verliezersronde wonnen van Merthe en Juul. In de winnaarsronde waren het Jens en Mirthe die de eerste prijs wonnen en Niec en Sil wonnen de tweede prijs. Bij de volwassenen verloren Tetze, Lian en Stefan in de finale verliezersronde van Geert, Marit en Hilko. De winnaarsronde was ook een echte winnaarsronde. Het team van Jan, Daisy en Niels wisten deze te winnen van Johnny, Natalja en Emiel. En na de prijsuitreikingen werd ook deze dag feestelijk beëindigd. En kan volgens mij iedereen vol trots terug kijken op een zeer geslaagd weekend vol sport, spel, plezier en gezelligheid.
Natuurlijk een dikke dankjewel voor iedereen, maar dan ook iedereen die aan dit weekend meegewerkt hebben. Zonder deze hulp zou dit toch onmogelijk geweest zijn. En tot volgend seizoen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda