Sport

Excelsior wint niet in Britsum

Door Jeroen Pietersma
BRITSUM - Deze week hadden de meeste dammers van Excelsior een avondje vrij. Er werd geen reguliere onderlinge competitie gespeeld, maar wel was er de eerste ronde van de provinciale competitie. Een viertal dammers van Excelsior nam het?afgelopen maandag in Britsum ?op tegen het viertal van BEGB ?(Bezint Eer Gij Begint).

De Harlingers begonnen al met een achterstand, omdat er door omstandigheden maar drie dammers mee waren. Dit betekende een reglementaire 2-0 voorsprong voor BEGB. Het was jammer dat Joop Huizenga in zijn partij tegen Yke Miedema al in het begin tegen een achterstand van twee schijven aankeek. Hierdoor was het lastig opbouwen voor Joop die er nog wel het beste van probeerde te maken, maar uiteindelijk zijn Waterloo vond. Hierdoor kwam de thuisclub op een 4-0 voorsprong. Elle van Keimpema is de laatste weken in vorm en bewees dit ook in Britsum. In Hylke Schaaf trof hij een gedegen tegenstander, maar de Sexbierumer was zeer alert die avond. In het eindspel offerde Elle een schijf om de damlijn te kunnen bereiken. Ook Schaaf kon doorlopen, maar miste de remise, waardoor Elle met nauwkeurig rekenwerk de volle buit binnensleepte en de stand naar 4-2 bracht. Marco Bekema en Sake Sloot speelden een van begin tot eind boeiende partij. In een eindspel was het voor beide mannen goed opletten niet in elkaars val te lopen. Om een doorbraak te forceren, moest Marco een schijf offeren maar kon een doorbraak van Sloot slechts uitstellen en niet voorkomen. Toen beide mannen de damlijn bereikten en er een remise aanbod op tafel kwam, werd besloten tot een puntendeling waardoor de eindstand van 5-3 op het scorebord kwam.

BEGB 3- Excelsior 5-3
W. Lep- niet opgekomen 2-0 (R)
H. Schaaf- E.  van Keimpema 0-2
S. Sloot- M. Bekema  1-1 
Y. Miedema- J. Huizenga 2-0 

De eerstvolgende damavond is dinsdag 20 september. Het  volgende duel in de provinciale competitie speelt Excelsior thuis. Dit zal zijn op dinsdag 10 november. Tegenstander is die avond het viertal van Rinsumageest 2.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda