Sport

Excelsior wint laatste thuiswedstrijd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het viertal van damclub Excelsior speelde dinsdag in de vijfde ronde van de provinciale competitie haar laatste thuiswedstrijd tegen de dammers van BEGB uit Britsum. Aan het eind van de avond stond een 5-3 eindstand op het bord.

Excelsior begon met een valse start. Joop Huizenga ging voortvarend van start tegen Yke Miedema, maar vond halverwege zijn Waterloo toen zijn opponent een doorbraak naar de damlijn kon forceren en zo keek Excelsior tegen een 0-2 achterstand aan. Captain Klaas van Keimpema trok de stand weer in evenwicht. Na een goed doordachte slagzet was zijn overmacht zo groot dat tegenstander Jaap Hofman niets anders restte dan opgave. Broer Elle van Keimpema speelde een boeiende partij tegen Sipke de Boer. In een positioneel sterker eindspel kon Elle de damlijn bereiken. De dam werd nog wel genivelleerd, maar Elle gaf de partij niet meer uit handen en zorgde zo voor 4-2. Hiermee was Excelsior al verzekerd van een punt. Dick Bekkema had het moeilijk tegen Willem Lep, maar wist met vakkundig rekenwerk in het eindspel de veilige remisehaven te bereiken en hiermee de eindstand op 5-3 te brengen. Excelsior staat hierdoor op een keurige vierde plaats in de 3e klasse B. Donderdag 9 maart is de laatste ronde van de provinciale competitie. Het viertal van Excelsior reist dan af naar Oenkerk voor de wedstrijd tegen aanstaande kampioen Fryslân.

Voor de verrassingscompetitie werden drie partijen gespeeld. Kor Vrieswijk boekte een overwinning tegen Rinze Postma. Koop de Vries daagde Nico Poelsma en Marco Bekema uit en behaalde een honderd procent-score.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda