Sport

Excelsior onderuit tegen Huizum

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN - Donderdagavond speelde het viertal van Excelsior in de vijfde ronde voor de provinciale competitie een uitwedstrijd tegen het viertal van Huizum uit Leeuwarden. De Harlingers hadden al de nodige punten bij elkaar gedamd en dus werd vol goede moed afgereisd naar Leeuwarden.

Het viertal van Huizum is één van de sterkere teams, maar toch hadden de mannen zich voorgenomen om minimaal een punt mee naar huis te nemen. De avond eindigde echter in een deceptie. Joop Huizenga werd tegen Ton Bouwkamp slachtoffer van zijn eigen snelle speelstijl. De deur werd voortijdig op een kier gezet en Ton kon doorbreken naar dam. Joop probeerde het tij nog te keren, maar hij moest lijdzaam toezien hoe zijn schijven één voor één werden weggespeeld en kon niets anders dan de handdoek in de ring gooien. 

Captain Klaas van Keimpema had tegen Hidde Risselada ook geen geluk. Hidde profiteerde van een slagcombinatie die door Klaas compleet over het hoofd werd gezien. Hierdoor was de weg naar dam vrij. Deze kon nog van het bord worden gehaald, maar de achterstand was zo groot dat Klaas opgaf en de thuisploeg op 4-0 kwam.
Elle van Keimpema werd gekoppeld aan de sterke Fedde v.d. Laan. Laatstgenoemde was een paar maten te groot. Toen de achterstand te groot bleek om te overbruggen, gaf Elle sportief op en was met een 6-0 tussenstand de nederlaag voor Excelsior een feit.
Marco Bekema maakte het zichzelf tegen Johan Bosgra moeilijker dan nodig was en speelde een verloren partij. Johan blunderde echter in het eindspel, waardoor Marco tot verbazing van iedereen toch nog een punt aan de partij over wist te houden en bracht de eindstand op 7-1.
Door deze nederlaag is Excelsior afgezakt naar de zesde plaats. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Allereerst op dinsdag 21 februari thuis tegen BEGB uit Britsum. Aansluitend op donderdag 9 maart is de laatste wedstrijd in Oenkerk tegen DamCombinatie Fryslân.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda