Sport

Euregiosquashteam Van Hurck 1 laat veel punten liggen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het Euregio-Squashteam van Sportcentrum Van Hurck was zondag in Harlingen niet in staat om het sterkste team op te stellen en liet daarmee veel punten liggen.

Ruben Altena, Paul Zwartenkot, Simon Bambach en Martin van der Ploeg Martin van der Ploeg moesten aantreden tegen de nummer 1 op de ranglijst, Maxx Sports/SCE 2, de combinatieploeg Hoogeveen/Emmen en de nummer 3 van onderen, Hoogezand 3. 

Maxx Sports /SCE 2 was op voorhand te sterk en hoewel Ruben Altena eerder van kopman Martijn Centen wist te winnen, bleef het nu slechts bij winst in de eerste game. Martijn trok de wedstrijd met 11-4, 5-11, 7-11 en 7-11 redelijk eenvoudig naar zich toe.
Zowel Simon als Martin speelden duidelijk onder hun niveau. Beide verloren hun wedstrijden te eenvoudig en te snel. Simon wist nog een game te winnen, maar de wedstrijden gingen verloren met 3-1 en 3-0.
Paul moest uiteindelijk de eer en de punten redden tegen de nr. 2 van Hoogeveen/Emmen. Routinier Reinier Wessels werd onaangenaam verrast door het spel van Paul die de eerste game met 11-7 wist te winnen. De tweede game werd als gevolg van onrustig spel met 11-6 verloren, maar de derde game was wederom met 11-6 voor Paul. Reinier Wessels wist in de vierde game nog met 11-8 terug te komen, maar had daarmee zoveel energie verspeeld dat Paul de vijfde game nog vrij eenvoudig met 11-4 naar zich toe wist te trekken. Als team werd daarmee met 14-5 verloren.

Tegen Hoogezand mocht het verwachtingspatroon best hoog zijn, alleen moet je het met z’n allen dan nog wel even waarmaken. Paul had in deze wedstrijd echter te weinig in te brengen en verloor met 11-8, 11-4 en 11-8. Martin speelde aanmerkelijk beter dan in de eerste wedstrijd en leek in de tweede game de winst te pakken, maar hij verloor deze uiteindelijk toch met 11-9. Ook de derde game leek het de goeie kant op te gaan, maar ook deze game werd met 11-7 verloren.

Simon speelde tegen de enige vrouw in het gezelschap en de praktijk leert dat de meeste vrouwelijke squashers technisch behoorlijk vaardig zijn en zo moest Simon alle zeilen bij zetten om enigszins bij te blijven. Dat lukte met een 11-9 verlies in de eerste game aardig, maar in de tweede game stond hij meer tegen zichzelf te spelen dan tegen de dame in kwestie. 11-5 verlies was het gevolg. Nadat de Sonnema-masqotte achter het raam werd gezet ging een stuk beter met 11-9 winst in de derde game. Helaas werd echter de vierde game ook verloren met 11-7.

Tegen Gerry Heijmans, de kopman van Hoogezand, gaf niemand veel voor de kansen van Ruben om te winnen. Deze man had immers eerder gewonnen van Martijn Centen van Hoogeveen/Emmen. Gerry deed echter precies wat Ruben graag wil en dat is de bal voorin houden en dan is Ruben dusdanig snel dat hij eenvoudig afmaakt. Verrassend wist hij de wedstrijd te winnen met 11-8, 11-6 en 11-9 waardoor de wedstrijd tegen Hoogezand werd verloren met 12-4.
Komende zondag wordt wederom een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Haren. CS Drachten 3 en Stadjershal 5 uit Groningen zijn dan de tegenstanders.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda