Voetbal

Ervaring Heerenveense Boys doorslaggevend in wedstrijd Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Maak een vergelijking met de gemiddelde leeftijd tussen beide teams en dan blijkt dat Zeerobben ongeveer 21 en Heerenveense Boys 29 jaren als gemiddelde heeft. Met alle respect voor Wietse van der Zee, maar theoretisch zou hij, met 36 jaren, de vader kunnen zijn van het halve elftal van Zeerobben. Maar wat kunnen de jongelingen nog veel leren van deze routinier. Aan enthousiasme ontbrak het niet bij Zeerobben, ook werd er met name in de eerste helft goed gevoetbald, maar tot echte kansen leidde dit niet.

Na een beginfase waarin Zeerobben een licht overwicht had en Patrick Amels uit een corner goed inkopte, had Heerenveense Boys ook pech, toen aanvoerder Hornstra net over kopte. De thuisclub behield het initiatief. Reinier van der Stap kwam op snelheid gevaarlijk door, maar de laatste pass kwam niet goed aan. Jordy Torenbeek, hij kwam weer in de buurt van het niveau van vorig jaar, had een lange bal op Patrick Amels. Hij controleerde in technische perfectie de bal op zijn borst en creëerde voor zich zelf zo een kans, hij schoot hard en laag voor langs. Daniël Kleiterp kwam alsnog net iets te kort om in te tikken. Aan de andere kant kwam Zeerobben goed weg na een uitglijder van Ane Schaap (prima partij overigens op de linksback). Theo Nota, met de vingertoppen, tikte de inzet van Dimer Leemburg net naast. De daaropvolgende corner werd weer gemist door de verdediging, maar ook nu ging de kopbal van Nico de Jong over. De laatste tien minuten van de eerste helft waren weer voor de gastheren. Albert Beuker (speelde een goede eerste helft) krulde de bal net over de kruising. Ook Ane Schaap deed van zich spreken met een goede voorzet. David van der Pol kopte net over. David werkte zich een slag in de rondte, maar kon zich weer niet onderscheiden, een spits is ook afhankelijk van een goede aanvoer.

In de tweede minuut na rust kreeg Daniël Kleiterp, na een voorzet van Lee-Roy Purvis, de kans om Zeerobben op voorsprong te zetten. Daarna golfde het spel op en neer en deden zich voor beide doelen hachelijke momenten voor. Hornstra kreeg een mogelijkheid, nadat zowel Jordy Torenbeek als Chekina Nzoko opzichtig in de fout gingen. Chekina herstelde zijn fout met een uitstekende sliding. Jordy Torenbeek moest aan de noodrem trekken, weer was Hornstra hem te slim af. Het leverde hem geel op. Na een goed uitgevoerde aanval over links mocht Frank ten Hoeve op rand van het 16 metergebied aanleggen. Zijn schot ging centimeters naast. Er ging meer dreiging van de aanvallen van de Boys uit. Een voorzet van de Jong werd ingekopt door Hornstra, echter assistent-scheidsrechter Van der Ploeg constateerde dat de bal over de achterlijn was geweest. Kon Ane Schaap nog redding brengen bij een doorbraak van Leemburg, uit de daaruit voortvloeiende corner was aanvoerder Hornstra de baas in de lucht en kopte de 0–1 binnen.
Schotanus probeerde de bakens te verzetten door Willem Faasse in te brengen voor Daniël Kleiterp en kort hierna Justin Rienks voor Lee-Roy Purvis. Ook René Markus kwam nog in het veld, voor Patrick Amels. De druk op het doel van de foutloos keepende Peter Hoekstra nam toe, maar het ontbrak Zeerobben aan doortastendheid, bovendien stonden ‘veteranen’ Wietse van der Zee en Johnny van Teijen als een dijk te verdedigen. Ook bij Heerenveense Boys ontbrak de beslissende eindpass. In een va-banque slotfase liep de reeds in de spits geposteerde Jordy Torenbeek tegen een tweede gele kaart op. Hij werd kort voor tijd met rood van het veld gestuurd door de goed leidende, jonge scheidsrechter Winkel. De frustratie is begrijpelijk. In het al vroeg intredend avondduister ging de thuisclub opnieuw teleurgesteld van het veld af.
Het zat er voor Zeerobben niet in en de punten gingen terecht naar de ploeg die daarop het meeste aanspraak mocht maken. Naast Heerenveense Boys was ook het talrijke publiek winnaar. Tot de laatste minuut bleef het spannend. Ondanks het feit dat Zeerobben op de twaalfde plek terecht is gekomen, is het geloof in een goede afloop niet verdwenen. Eens, maar wel liefst zo snel mogelijk, zal het tij keren.

De opstelling: Theo Nota, Reinier van der Stap, Jordy Torenbeek, Chekina Nzoko, Ane Schaap, Albert Beuker, Patrick Amels (75’ min. René Markus), Lee-Roy Purvis (65’ min. Justin Rienks), David van der Pol, Frank ten Hoeve, Daniël Kleiterp (60’min. Willem Faasse)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda