Sport

Elle van Keimpema door het oog van de naald

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Op de dag dat de troonrede werd voorgelezen, stonden er bij Excelsior net als afgelopen week weer vijf partijen op het programma. Een aantal van deze partijen kende verrassende wendingen. Zo kroop Elle van Keimpema door het oog van de naald en accepteerde Marco Bekema te vroeg een puntendeling.

Klaas van Keimpema- Nico Poelsma 2-0
Klaas had dinsdag weinig moeite met Nico Poelsma. Ondanks dat laatstgenoemde zijn best deed de schade zoveel mogelijk te beperken, kon hij niet voorkomen dat drs. Klaas de schijven één voor één opsnoepte en de overwinningsvlag hees.

Rinze Postma- Marco Bekema 1-1
De partij tussen de oud-leraar en de groenteman was aan beide zijden een pittig spelletje. Marco kon halverwege de partij een schijf winst boeken, maar daarmee was de strijd nog lang niet gestreden. Beide spelers moesten goed rekenen om geen fatale zetten te produceren. In een vijf om zes eindspel bood Rinze remise aan, waarna Marco het aanbod na enig nadenken accepteerde. Iets te vroeg bleek, want na analyse bleek er wel degelijk winst voor hem in te
zitten.

Koop de Vries- Kor Vrieswijk 1-1
Koop de Vries en Kor Vrieswijk kennen elkaars spel door en door. Voor zover bekend eindigt de onderlinge strijd tussen de Franeker en Achlumer bijna altijd in een puntendeling. Zoals beide mannen het mooi verwoordden: “Na veel bloed, zweet en tranen werd er remise overeengekomen.”

Dick Bekkema- Johan Beuker 0-2
Johan Beuker boekte tegen Dick Bekkema zijn tweede opeenvolgende zege. Dick speelde zijn schijven teveel naar de rand, waardoor Johan macht in het centrum kreeg. Halverwege kon hij schijfwinst boeken en lukte het Dick niet meer het tij te keren en moest hij de handdoek in de ring gooien.

Elle van Keimpema- Joop Huizenga 1-1
De opvallendste en meest besproken partij van de avond was die tussen Elle en Joop. Elle blunderde opzichtig, waardoor Joop een dam op het bord toverde. Het zweet brak Elle uit, maar hij kroop door het oog van de naald, doordat Joop in een gewonnen stand de verkeerde slagkeuze maakte, zodat de Sexbierumer met veel pijn en moeite tot verbazing van iedereen toch nog een punt uit het vuur sleepte.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda