Eerste punt binnen voor fc Harlingen.

HARLINGEN ? We moeten maar zo denken: het eerste puntje is binnen en nu moeten er nog velen volgen, of niet dan. Tegen FFS uit ging het zeker niet gemakkelijk en dit, terwijl fc Harlingen toch de veel beter voetballende ploeg was. De opstelling was die zoals hij vorig week tegen Franeker ook was.

Ook nu begon fc Harlingen voortvarend. Na zo’n vijf minuten een lange en mooie solo van Freek Töpfer, die hij heel mooi afrondde: 0-1. Harlingen bleef sterker en kreeg mooie kansen. Een toeschouwer zei, se hewwe de slaap zeker nog niet uut. En daar leek het ook wel een beetje op. Onder andere Kevin Jaarsma en Justin Attema hadden bijna 100% kansen, maar helaas geen doelpunt. Er was zelfs een pegel van Kevin Jaarsma, die vloog onderkant lat en zo weer het veld in. De scheids had jammer genoeg niet gezien dat de bal wel degelijk over de lijn was geweest, allemaal pech dus. Natuurlijk kwam FFS er ook regelmatig uit, maar echte mooie kansen leverde dat niet op. Het bleef dus tot de rust 0-1 en dat was zeker verdiend.

Ook in de tweede helft zat het geluk fc Harlingen niet mee. Er werd een overtreding gemaakt tegen Lee-Roy Purvis daar werd geen vrije trap voor gegeven. Echter, toen Kevin Jaarsma alleen maar naar de tegenstander keek, was dat wel een vrije trap en begon de ellende. De vrije trap belande in het strafschopgebied. Niemand reageerde, maar een van FFS wel en hoppa het was 1-1. Binnen de 10 minuten liepen de FFSers er over rechts doorheen of er stond niemand en in no time liepen ze uit naar 2-1 en 3-1.

Toch, fc Harlingen toonde karakter en probeerde terug te komen, door wederom in de aanval te gaan. Toen Kevin Jaarsma de bal bij Justin Attema bracht wist hij te scoren; 3-2 en was er weer hoop. Weer was er tegenslag, er was een misverstand tussen Ralf van Hurck en Ane Schaap. Vervolgens kreeg keeper Tetze Helvrich de bal op zijn borst en kon FFS de bal er nog heel lullig in frommelen; 4-2. Daarna kreeg Sjouke Bootsma het op zijn heupen, hij vloog as een oud postpeerd en joeg zijn teamgenoten op om vooral de billug ur nog even teugen an te gooien. Dat begon met een dribbel van de dribbelkoning Barry Hamstra. Zijn schot was ook nog meteen raak 4-3. Ralf van Hurck kreeg op twee meter van het doel een mooie kopkans, ut kopke ging achteruut en hij knikte hard. Helaas kwam de bal op sien verkeerde krul en vloog hoog over.

Denk nou niet dat die FFS’ers geen kansen kregen, want die waren er wel degelijk door hun uitvallen. Ze troffen echter een goed keepende Tetze Helvrich op hun pad, die as een rots in e branding ston. Harlingen ging door en er kwam een voorzet van Kevin Jaarsma. Nu stond Justin Attema op de juiste plaats en rondde de aanval goed af; 4-4. Van beide kanten probeerden ze nog een beslissing te forceren. FFS met lange ballen en fc Harlingen voetballend maar de stand werd niet meer gewijzigd. Het bleef 4-4 en dat is toch een punt die dik verdiend was.