Sport

Eendracht verkoopt appelflappen voor jeugdsponsormunten

Door Jeroen Pietersma
Jeugdleden van kaatsvereniging Eendracht verkochten afgelopen zaterdag in supermarkt Poiesz appelflappen. Deze appelflappen waren de gebaksaanbieding van de week en goed voor maar liefst vijftien jeugdsponsormunten. Deze munten worden aan het eind van de acht weken durende actie omgezet in klinkende munten, oftewel een cheque met daarop vermeld een prachtig bedrag voor de vereniging.

Nynke en Doutzen Bijlsma, Sanne en Jesse Smeding, Xander de Bruin en Davy de Haan verzamelden veel munten. Er werden veel doosjes appelflappen verkocht en veel klanten gaven hun muntjes aan de kinderen. De Eendrachtkoker moest een paar maal geleegd worden. De 10.000 muntengrens is inmiddels gepasseerd.

Kinderen, die met hun ouders boodschappen kwamen doen, konden een balletje slaan tegen een prachtige houten hand, die Douwe Broersma, kandidaat bestuurslid bij de kaatsvereniging, zelf had gemaakt. Als beloning kregen die kinderen (en ook de kinderen, die ‘gewoon’ kwamen winkelen) een heerlijke kabelspek. Deze spekken zijn aan Eendracht geleverd door Frisia, waarvoor de heer Walstra hartelijk wordt bedankt.
En dan is het nu afwachten tot 7 april. Op die dag is er ’s avonds het grote Poieszgala. Welke artiesten er op zullen treden, is nog niet bekend. Op die avond nemen bestuursleden en jeugdleden de cheque voor Eendracht in ontvangst. Het verdiende bedrag blijft tot het eind van die avond nog geheim, maar we zullen het u na die datum trots laten weten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda