Een zware wedstrijd voor Dames 1

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen de zeer gevreesde tegenstander, Steenwijk, op het programma. Vol goede moed en met mooi weer vertrokken de Harlinger Dames richting Steenwijk. Na de peptalk in de kleedkamer was de opdracht duidelijk: ?We gaan het de tegenstander moeilijk maken?. En dit kwam vooral in de eerste helft goed naar voren.

De Harlinger dames startten ijzersterk. Naomi Ammeraal wist een paar mooie onderscheppingen te maken en bracht de bal gelijk in veiligheid bij haar medespeelsters. Ook ‘Man of the match’ Anna Posthumus zorgde ervoor dat keepster Akke van der Laan minder te doen kreeg. De beide teams waren, zoals bekend, erg aan elkaar gewaagd. In de eerste helft was echter wel duidelijk dat Harlingen de overhand had. Toch was het Steenwijk die het eerste goal maakte uit een strafcorner. Met 1-0 gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust bleek des te meer hoe zwaar de wedstrijd was: een zwaar veld, zwaar weer en een zware tegenstander. Maar de dames gaven het niet op. Vooral invalster en tweede ‘Man of the Match’ Akkefien de Jong liet zien dat ze niet onder doet aan de vaste ploeg dames. Ze ging vol voor de bal en zorgde ervoor dat Nynke Arends en Orren Smeding mooie acties konden maken. De Harlinger dames creëerden vele kansen, alleen ontbrak het hen aan scoringsvermogen. Steenwijk maakte hier gebruik van en scoorde twee goals na kleine foutjes van Harlingen. Met een eindstand van 3-0 keerden de dames terug naar Harlingen, waar ze Heren 1 nog even naar de overwinning konden schreeuwen. Daarna volgde een leuk feestje op de mini Super Sunday.