Voetbal

Een belangrijke dubbel in het Paasweekend

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Met als beloning een tweede plaats heeft Zeerobben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan met de winst op concurrent Be Quick Dokkum. Maar het komend Paasweekend zal blijken hoe bestendig deze positie is. Immers met twee uitwedstrijden tegen de laaggeplaatste opponenten leeft bij het ?kennerspubliek? de idee van ? die punten hebben we alvast.

Niets is echter minder waar. Juist tegen deze tegenstanders kan een competitie beslist worden. Leeuwarder Zwaluwen en BQD hebben al ervaren hoe moeilijk het is om van deze ploegen uit een hechte gemeenschap als Rijperkerk en Kollum drie punten te pakken, zij moesten genoegen nemen met één punt. Vorig jaar moest ook Zeerobben kostbare punten achterlaten, bij beide wedstrijden werd het 2-2 .

Rijperkerk zal punten willen pakken om Kollum voor te blijven en de rest van de staartgroep in het vizier te houden om een eventuele nacompetitie te ontlopen om het behoud van het tweede klasserschap . Met gelijke spelen tegen Zwaluwen Leeuwarden en VVI kom je niet ver, hoe knap ook, als de concurrentie onderin ook punten pakt.

Kollum verliest met het kleinst mogelijke verschil van tegenstanders uit de staartgroep, maar pakt een knap punt tegen Be Quick Dokkum. Spits Joop Pijnacker weet het doel in ieder geval weer te vinden, getuige zijn twee doelpunten afgelopen zaterdag, het leverde echter geen punten op voor Kollum. Maar de defensie van Zeerobben is gewaarschuwd. Rijperkerk heeft moeite met scoren, maar heeft het de medekoplopers van Zeerobben behoorlijk moeilijk gemaakt. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat geldt voor beide ploegen. Als dat maar geen kater wordt voor de Groen-Witten na het Paasweekend. Om in de trant van de voorgaande spreekwoorden te blijven ‘een gewaarschuwd man telt voor twee’.

De concurrentie
In de kop van de competitie staan ook nog wel aardige confrontaties op het programma. CVVO moet uit naar buurman De Wâlde en Paasmaandag thuis tegen Be Quick D. Leeuwarder Zwaluwen moet twee keer uit tegen pittige tegenstanders, Veenwouden en Oeverzwaluwen. Be Quick D. krijgt zaterdag Hardegarijp nog op bezoek. Blauw Wit ’34 heeft het op papier het gemakkelijkst zaterdag thuis tegen ’t Fean ’58.

Op inzet
Belangrijkste opdracht voor Zeerobben zal hun honderd procent inzet zijn tijdens beide duels. Met alleen mooi voetbal kom je misschien wel te kort, gezien de vorige uitslagen. Trainer Inne Schotanus met zijn technische staf zal er alles aan doen om de mannen scherp te krijgen en van enige onderschatting zal dan ook beslist geen sprake zijn. We verwachten zaterdag om 14.30 uur in Rijperkerk en Paasmaandag in Kollum om 17.00 uur veel steun van de trouwe toeschouwers uit Harlingen, de mannen van het duo Schotanus & Attema zullen dat nodig hebben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda