Voetbal

E5M team van de week

Door Jeroen Pietersma
Voetbal lijkt populairder te zijn dan ooit. En dat het spelletje ook populair is onder de meisjes blijkt wel uit de aantal meisjes die lid zijn bij fc Harlingen. Vanuit de minipupillen stroomt de nieuwe aanwas door naar de f-pupillen. In die afdeling worden de meisjes vaak onderverdeeld in teams en komen ze dus met jongens te voetballen. Hier leren de kinderen alleen maar van, want in de echte wedstrijden worden er ook tegen jongens gevoetbald. Maar nu bij de e-pupillen zijn de meisjes samengevoegd en bestaat er dus een hecht meidenteam. Dit team, fc Harlingen E5M is deze week het Team van de Week.

Johan en Douwe zijn de trotse leiders van dit meidental. Svenya, Anouk, Berit, Meike, Jutta, Demie, Emma en Mirte zijn elke maandag en woensdag te vinden op de velden aan de Vierkantsdijk. Dan worden de dametjes namelijk door Sascha getraind. In hun allereerste wedstrijd kregen de dametjes maar liefst 27 goals om de oren, maar ze wisten er zelf ook nog één te scoren.

Nu is het wel heel duidelijk te zien dat het in deze competitie alle kanten op kan gaan, want er waren meerdere teams die met dubbele cijfers verloren. De dametjes moeten het in deze, toch wel jongenscompetitie, opnemen tegen Blauwhuis E1, Hielpen E1, Woudsend E2, CCVO E4, SDS E3, Workum E5, Bolsward E7, SWZ Boso Sneek E7, LSC 1890 E10 en SJO Oudega/HSJC E3.

Dit laatste team kwam zaterdag op visite bij fc Harlingen. Oh, oh, oh, wat hadden de meiden de hele week flink getraind en wat waren ze er op gebrand om dit in een wedstrijd te kunnen laten zien. En wat is nou mooier dan thuis te kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. De supporters die in grote getallen aanwezig waren, waren getuige van een prachtige wedstrijd, waarin Harlingen vol in de aanval ging. Mooi combinatiespel tussen de dametjes leidde uiteindelijk tot een 5-3 eindstand en de toeschouwers klapten voor deze prachtige prestatie! Dit team gaat ongetwijfeld nog veel laten zien in de competitie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda