Sport

Dylan Drent naar de PC

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Dylan Drent verkeert momenteel in topvorm, zeker in het afgelopen weekend liet hij van zich horen. Een opwarmertje was zaterdag in Witmarsum waar hij met zijn maten Enno Kingma uit de Westhoek en Rick Poortstra uit Sint Jacob de derde prijs won. Maar zondag in Bolsward was het raak.

Kaatsliefhebber en fanatiek supporter Albert Dijkstra kwam langs en zei, die jongen van Drent kaatste zundag as een leeuw die won ut met sien partuur vliegend in Bolsward. En dat in een vrije formatie-partij met 22 parturen.

Maandag was er een door elkaar loten-partij in Makkum en daar was hij weer, Dylan Drent. Dit keer won hij, zoals we dat vroeger noemden, de palingpartij, met Hendrik Bouwhuis uit Bolsward en Hillebrand Visser uit Makkum. Dit waren allemaal eerste klasse-partijen en omdat Dylan dit, samen met zijn vaste maten Poorstra en Kingma zo goed heeft gedaan, staat hij volgende week woensdag op de PC. En het is lang geleden dat daar een Harlinger stond.

De ene zegt Jurjen v.d. Molen was de laatste, de andere roept Polly Kwast moest een keer invallen en hij was de laatste. Maar er zijn er nog meer. Zo wordt Sjonnie Nota genoemd en ook Arie den Breejen. We weten het nog niet en wie het wel weet kan dat melden bij de Harlinger Courant. Wel is zeker dat het een mooie prestatie is van Dylan om zich naar de top te kaatsen. En voor de Harlingers een reden om naar Franeker te gaan volgende week woensdag en boven op de banken te staan om hem te steunen, ik bin ur zeker. WvD

|Doorsturen

Buienradar



Agenda