Sport

Drukkerij Bambach Squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule
Michel v.d. Ploeg- Joost Poutsma
Michel hield het spel direct goed onder controle en liet Joost flink lopen. Joost bleef lopen op iedere bal en dan pak je nog wel de nodige punten, maar Michel won de game met 11-5. En ook de tweede game ging naar Michel na vele enerverende rally’s waarin Joost soms als een flits over de baan ging Michel won met 11-5. En ook in de laatste game liet Michel het spel niet meer uit handen glippen en won met 11-4 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Joost geen slechte partij.

Johan Kwast – Joost Poutsma
Het ging gelijk volop en we zagen dan ook snelle rally’s die op het scherpst van de snede werden gestreden. De eerste game was voor Joost met 11-9. De tweede game ging overtuigend naar Johan met 11-4. De derde game ging nagenoeg gelijk op en kon lang beide kanten op. En dan zie je een heel mooi squash spel met veel variatie Johan won de game met 11-9. In de vierde game trok Joost helemaal alle registers open en moest ook Johan er vol tegenaan. Joost had wel zin aan de gelijkmaker, maar dit wist Johan net te voorkomen en won met 12-10 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Joost een schitterende partij die ook op Johan wel indruk had gemaakt zeker met de snelheid waarmee Joost nog vele rally’s weet te pakken.

Simon Bambach – Martin v.d Ploeg
Het was de eerste wedstrijd voor Simon en Martin die werd gespeeld en moesten nog even wennen. Simon ging super van start en liet Martin flink lopen en dan sta je onder druk. Simon pakte dan ook voortvarend de punten en won de game met 11-5. Ook in de tweede game liet Simon er geen gras over groeien en bleef punten pakken. Hij ging schijnbaar moeiteloos over de baan en won de game met 11-5. In de derde game kwam ook Martin beter in zijn spel en ging het mooi gelijk op en zagen we mooie rally’s. Maar ook nu wist Simon het voordeel aan zijn kant te houden en trok de game langzaam naar zich toe en won met 11-8 en in sets met 3-0 maar ook Martin ziet nog wel mogelijkheden voor de tweede ronde.

B-Poule
Siep Torenbeek- Bas Koudenburg
Beiden wisten goed te scoren en het ging mooi gelijk op en het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele spannende momenten was het Siep die de game wist te pakken met 11-9. De tweede game ging na vele knallende rally’s naar Bas met 11-7.Ook in de derde game waren ze aan elkaar gewaagd en werden de rally’s steeds langer. Deze game was weer voor Siep met 11-8. En ook in de vierde game bleef er een klein voordeel voor Siep en won hij de game met 11-7 en in sets met 3-1 maar ook Bas komt nu langzaam steeds meer in zijn spel dus nog mogelijkheden genoeg.

Peter Wierda- Eddy Sjollema
Eddy ging super gemotiveerd de baan op en ging flitsend van start en dan zie je direct mooie rally’s. Peter kreeg even geen grip op het spel en Eddy pakte de punten in rap tempo hij won met 11-5. In de tweede game wist Peter het spel weer naar zich toe te trekken en won de game met 11-5. In de derde game werd het helemaal een gelijk opgaande strijd waarin beiden gingen voor iedere bal en dan zie je mooi gevarieerd spel. De game was na vele spannende momenten voor Peter met 12-10. En dan nog een game en de buit is binnen, maar hier dacht Eddy anders over en hield het voordeel aan zijn kant en won met 11-6. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder beiden gingen dan ook voor de winst. Maar na vele spannende rally’s was het toch Peter die de winst kon pakken met 11-6 en in sets met 3-2 en dat zijn eigenlijk vaak de mooiste partijen waarin het alle kanten op kan gaan en beiden moe maar tevreden kunnen terug zien op een mooie partij.

Bert Erents- Bas Koudenburg
Het ging gelijk volle bak en dan heb je weinig tijd om te herstellen en ga je gewoon voor iedere bal. Beiden wisten goed te scoren en het kon lang beide kanten op. Het was Bert die de eerste game kon pakken met 13-11. In de tweede game was het Bas die het voordeel aan zijn kant wist te houden en won met 11-4. In de derde game was Bert ook weer terug in zijn spel en ging het weer mooi gelijk op. Nu was het weer Bert die de game wist te pakken met 11-8. En ook in de vierde game bleef hij zijn spel goed spelen en dan kun je de punten pakken hij won met 11-6 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Bas een mooie partij en zeker kansen voor in de tweede ronde.

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda