Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule
Rienik Post – Martin v.d. Ploeg
Het ging gelijk volop en dan zie je mooie rally’s met spectaculaire acties. Het was Martin die een klein voordeel aan zijn kant wist te houden hij won met 11-8. In de tweede game was het Rienik die de druk goed kon opbouwen en moest Martin flink aan de bak. Dan zie je ook weer lange en strakke rally’s met ieder zijn favoriete spel. Nu won Rienik de game met 11-6. Ook in de derde game bleef Rienik het voordeel aan zijn kant houden en wist hij na vele strakke ballen de game weer te pakken met 11-5. Ook in de vierde game lukte het Martin niet meer om grip op het spel van Rienik te krijgen. Rienik ging dan ook voor de winst en won met 11-3 en in sets met 3-1.

Dennis Wijnjeterp – Michel v.d. Ploeg
Dit beloofde ook weer een spannende pot te worden. In de eerste game ging het gelijk volop en zagen we tactisch zeer sterke rally’s. Met name de kanonnen kogels van Dennis vliegen je om de oren, maar ook Michel zijn fraaie lobballen zijn mooi om te zien. De eerste game was na veel spannende momenten waarin het volledig gelijk opging voor Michel met 11-9. In de tweede game wist Michel iets meer voordeel uit de lange rally’s te halen en won hij met 11-6. In de derde game was het duidelijk Dennis die het spel dirigeerde en kreeg Michel geen grip op het spel. Dennis won de game met 11-3. In de vierde game ging het weer helemaal gelijk op en kon het lang beide kanten op. Maar ook nu wist Dennis de game weer te pakken en won hij met 11-8. En dan staat het weer gelijk en zijn de kansen volop aanwezig om de game te pakken. Het ging nu helemaal op het scherpst van de snede en de rally’s werden alleen maar langer en zwaarder. Maar ook nu was het weer Dennis die game kon pakken met 13-11 en in sets met 3-2 en dat zijn natuurlijk de mooiste partijen die gezien de set standen ook zomaar anders kan lopen.

B-Poule
Steven Brouwer – Bert Erents
Het was Bert die een klein beetje de druk wist op te bouwen en Steven flink kon laten lopen. Dan zie je ook steeds verrassende rally’s en hierin wisten beiden goed te scoren. Het was Bert die de eerste game kon pakken met 11-9. In de tweede game was Bert aan de beurt om flink te lopen en Steven wist het spel goed over de baan te spreiden. Steven pakte de game met 11-4. In de derde game was ook Bert weer redelijk in zijn spel en begon zijn service ook goed te lopen. Echter ook nu was het weer Steven die wist te winnen met 11-6. Ook in de vierde game bleef er volop strijd en gingen beiden voor iedere bal. Maar het was ook nu weer Steven die de game wist te winnen met 11-8 en in sets met 3-1

Menno Mensonides – Maurice Chevallier
Beiden stapten super geconcentreerd de baan op en gingen voor iedere bal. Het was dan ook lang onduidelijk wie de eerste game zou pakken. Dat zijn natuurlijk wel mooie games waar het lang gelijk opgaat. Het was Maurice die de eerste game op zijn naam wist te schrijven met 11-9.Menno wist in de tweede game de druk op te bouwen en trok de game langzaam naar zich toe en won met 11-6. Ook in de tweede game liep het in het voordeel van Menno. Maar zo gauw Maurice ruimte krijgt scoort hij direct. Ook deze game was weer voor Menno met 11-7. In de vierde game ging het helemaal gelijk op en kon je duidelijk zien dat Maurice voor de gelijkmaker ging. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar nu was het Maurice die de game kon binnen halen met 12-10. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Menno zijn service ging nu super en hij wist de ballen super strak naar achter te spelen. Dan heb je al weer een sterk moment te pakken en hij won de game met 11-5 en in sets met 3-2 dus ook zeker voor Maurice weer een mooie partij met steeds meer games op zijn naam dus progressie is er zeker.

Guus Jepkema – Aldert Sinnema
Het ging gelijk volop en beiden gingen voor iedere bal. Je ziet dan ook mooie rally’s met sterk wisselende momenten. Beiden wisten hierin goed te scoren en het was dan ook lang onzeker wie de game kon pakken. Het was Aldert die de eerste game op zijn naam zette met 11-9. In de tweede game nam de spanning alleen maar toe en konden de meegekomen supporters genieten van een fraai squash spel .Ook nu was de game na vele spannende momenten voor Aldert met 12-10. Aldert zat helemaal in zijn spel en dan ga je voor afsluiting, maar ook Guus had wel zin in winst. Dan zie je ook dat beiden blijven gaan voor iedere bal en de rally’s steeds langer en scherper worden gespeeld. Nu was het Guus die de game kon pakken met 11-9. Ook in de vierde game wist Guus een klein voordeel aan zijn kant te houden en won hij met 11-8. En dan staat het weer gelijk en zijn er weer kansen voor beiden. Guus leek voor de volle winst te gaan en kwam op een mooie voorsprong van 10-2 dus net geen 11-0. Maar Aldert bleef vechten voor ieder punt en kwam langzaam maar zeker weer langszij. Echter Guus wist de game te pakken met 11-7 en in sets met 3-2 en dat zijn toch wel de mooiste partijen waarin het lang beide kanten op kan gaan.

Peter Wierda – Maurice Chevallier
Peter had net een inspannend weekje Rome achter de rug en moest nog even in zijn ritme komen. Beiden wisten in de eerste game goed te scoren, maar halverwege de game ging Peter zijn service beter lopen. Dan zie je ook dat hij hier flink voordeel mee kan pakken. Peter won de game met 11-6.In de tweede game wist Peter het voordeel goed aan zijn kant te houden en won hij met 11-2. In de derde game ging het daarin tegen weer mooi gelijk op en kon het lang beide kanten op. Maar uiteindelijk won hij ook deze game na vele spannende rally’s met 11-7 en sets met 3-0 maar zeker ook voor Maurice geen slechte partij. En voor Peter lagen er nog die zelfde avond een paar zware games te wachten. Met zijn gebruikelijke trainingen maatjes op de maandag avond.

Nick Elzinga – Guus Jepkema
Ook deze partij beloofde een spannende pot te worden beiden gingen super scherp de baan op. We zagen dan ook ongelooflijke rally’s waarin het beste spel naar boven komt. De rally’s leken alsmaar langer te worden en beiden wisten hierin goed te scoren. Uiteindelijk was het Nick die de game wist te pakken met 16-14. Ook in de tweede game bleef er volop spanning en konden beiden geen moment verslappen. Ook deze game was na vele lange rally’s voor Nick met 11-8. In de derde game zagen we nog steeds een fel strijdend tweetal die gingen voor iedere bal. Ook nu was het weer Nick die na vele spannende momenten de game kon pakken met 11-7 en in sets met 3-0 maar dat dit ook zomaar anders kan lopen laten de standen wel zien dus ook voor Guus een super partij.

Nick Elzinga – Steven Brouwer
Ook Nick en Steven zijn vaak aan elkaar gewaagd en hadden het voornemen om vanavond te winnen. De eerste game ging mooi gelijk op beiden wiste goed te scoren. Nick wist de game te pakken met 11-7 In de tweede game maakte Steven veel fouten die Nick direct afstraft en de punten pakt. Nick won de game met 11-4. In de derde game ging het weer helemaal gelijk op en werden de rally’s alleen maar langer. Maar nu was het Steven die de game kon pakken met 11-8. In de vierde game kwam Steven helemaal in zijn spel en pakte hij een fraaie voorsprong van 9-7. Dan denk je hij gaat voor de gelijkmaker en zijn er weer volop kansen. Maar Nick kwam weer goed op dreef en langzaam maar zeker trok hij de game naar zich en won met 11-9. en in sets met 3-1 maar als Steven wat minder fouten maakt en de ballen voorin wat lager op de muur speelt dan kan hij veel meer punten pakken.

Peter Wierda – Aldert Sinnema
Peter ging super scherp de baan op want hij had de standen van Steven en Aldert gezien dus hij was gewaarschuwd. Peter hield het spel strak in de hand en won de eerste game met 11-5. Ook in de tweede game bleef Peter solide spelen en pakte hij met name op de service veel punten. Hij won de game met 11-5. En dan nog een game te gaan en de buit is binnen. Maar Aldert kwam helemaal in zijn spel en Peter moest nog flink aan de bak om de punten af te dwingen. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar Peter had wel zin om het af te ronden. Na een mooi gelijk opgaande strijd waarin ook Aldert liet zien dat hij de druk wel kan opbouwen. Het was peter die de game wist binnen te halen met 11-9 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Aldert waren er veel mooie momenten

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda