Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule
Michel v.d. Ploeg – Simon Bambach
Michel en Simon kunnen altijd een spannende pot neer zetten met verrassende resultaten. Michel was net weer uit de ziekenboeg dus dit kon voor Simon wel eens wat voordeel opleveren. Beiden gingen dan ook super gemotiveerd de baan op en er was ook al volop geoefend. De eerste game ging dan ook gelijk op en beide wisten goed te scoren het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele spannende momenten was het Michel die de game wist binnen te halen met 11-9. In de tweede game was het ook weer een gelijk opgaande strijd waarin Simon schitterend wist te scoren met zijn boost technieken. Deze game was na vele lange rally’s voor Simon met 11-8. In de derde game wist Michel de regie weer een beetje op te pakken en zette hij Simon flink onder druk en dan speel je het favoriete spel met vooral lobballen.

Als die ballen dan flink achterin komen dan moet je heel veel lopen. Meestal speel je die dan niet sterk terug en dan mis je de punten. Deze game was weer voor Michel met 11-5. In de vierde game waren de rollen omgekeerd en wist Simon het spel naar zijn hand te zetten. Hij won de game met 11-4. Dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Ze waren duidelijk aan elkaar gewaagd en dan zie je een mooi squash spel met zeer veel variatie. Simon ging in de vijfde game super van start en pakte al snel een voorsprong van 3-0. Michel was al een beetje uit zijn doen, maar herstelde toch weer sterk en langzaam trok hij de game naar zich. Maar het ging ook nu weer prachtig gelijk op en was tot het laatste moment spannend. Michel wist de game nipt te pakken met 11-9 en in sets met 3-2 maar zeker voor beide spelers een pracht partij die zomaar anders kan lopen. Simon verheugd zich nu al op de herkansing in de tweede ronde waarin hij zeker weer voor de punten gaat.

B- Poule
Nick Elzinga – Guus Jepkema
Nick is nog ongeslagen in de competitie en dat wil hij ook wel zo houden. In de eerste game kon hij het spel mooi verdelen, maar ook Guus bleef punten pakken. Nick won de game met 11-6. Ook in de tweede game bleef Nick het spel dirigeren en moest Guus alle hoeken in om de ballen te retourneren. Hij bleef dan ook goed meegaan in het spel en wist ook goed te scoren. Maar ook deze game was weer voor Nick met 11-7. In de derde game ging Nick helemaal los en kon Guus geen druk meer opbouwen. Nick pakte dan ook de game met 11-3 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Guus een mooie partij tegen deze sterke speler.

Leon Bambach – Nick Elzinga
En hoe verrassend kan het gaan de eerste game wist Leon op zijn naam te zetten met 11-6. Nick was even wakker geschud en ging in de tweede game weer voor iedere bal hij won de game met 11-4. In de derde game ging ook Leon goed mee en met vele lastige ballen wist hij het Nick heel moeilijk te maken. Het was dan ook lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar na vele spannende momenten was het Nick die de game won met 12-10. En dan nog een game en de partij is binnen, maar Leon zag zijn kansen en ging dan ook voor iedere bal. Hij wist de game te pakken met 11-6. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Nick wilde zijn status wel vast houden van ongeslagen tot nu toe. Maar Leon zag kans met snelle en onverwachte ballen de druk goed op te bouwen. Hij pakte de game na veel strijd 11-5 en in sets met 3-2. Nick was zeker favoriet bij het ingaan van het spel maar je ziet maar hoe het soms kan lopen. Gelukkig is er voor Nick nog een herkansing in de tweede ronde. En zoals het er nu uitziet is Leon de runner-up in de B-Poule.

Menno Mensonides – Bas Koudenburg
Menno ging als een speer van start en ging bijna voor de volle winst hij kwam op een riante voorsprong van 9-1. Maar Bas wist de schade enigszins te beperken en wist nog een paar punten te pakken. Menno won de game met 11-5. Ook in de tweede game wist Menno het spel goed in de hand te houden. Bas moet je geen ruimte geven want voor je het weet pakt hij de punten. Menno won de game met 11-7 Ook in de derde game ging Bas nog steeds goed mee echter ook nu hield Menno de controle. Menno speelde een ijzersterke partij er was geen zwak moment en dan win je de game met 11-7 en in sets met 3-0.

Menno Mensonides - Steven Brouwer
Dit was Menno zijn tweede partij deze avond dus hij was goed warm gespeeld. Hij ging direct weer vliegend van start en pakte ook nu weer een riante voorsprong van 10-1. Steven wist nog net een paar punten te pakken, maar Menno pakte de winst met 11-4. In de tweede game ging het mooi gelijk op en was ook Steven weer helemaal terug in het spel. Maar ook nu speelde Menno weer een sterke partij en moest Steven vol aan de bak om de punten te pakken. Menno won met 11-8.Ook in de derde game bleven ze gaan voor iedere bal en dan zie je mooie rally’s. Met veel variatie voorin en achterin de baan wordt de hele trucen doos open getrokken. Menno won ook nu weer de game na vele spannende momenten met 11-7 en in sets met 3-0 maar het was ook helemaal zijn avond alles liep zoals je het wil. Maar gelukkig is er ook voor Steven nog een herkansing in de tweede ronde.

Guus Jepkema – Alberto Racioppoli
Beiden gingen direct voor iedere bal en we zagen dan ook mooie rally’s met veel variatie. De eerste game was voor Alberto met 13-11. Ook in de tweede game wist Alberto een klein voordeel aan zijn kant te houden en won met 12-10. Dan denk je nog een game en de buit is binnen. Maar nu was het Guus die de game langzaam maar zeker naar zich toe wist te trekken hij won met 11-7. Ook in de vierde game zagen we een nagenoeg hetzelfde spel en wist Guus de game weer op zijn naam te zetten met 11-6. Dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Beiden gingen voor de winst en er werd fel gestreden voor ieder punt. Maar ook nu wist Guus de winst te pakken met 11-4 en in sets met 3-2 en dat zijn natuurlijk de mooiste partijen en aan de game standen is duidelijk te zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn.

Peter Wierda – Bas Koudenburg
Peter en Bas spelen regelmatig samen en kennen elkaars spel goed. In de eerste game was het ook direct een mooi gelijk opgaande strijd. Het was Peter die de eerste game wist te pakken met 11-7. In de tweede game was het duidelijk Bas die de druk goed kon opbouwen hij won de game met 11-5. Ook in de derde wist Bas dit voordeel vast te houden en won met een klein verschil met 11-8. Dan nog een game en de winst is binnen, maar ook Peter had de gelijkmaker al in zijn gedachten. Het werd een nagenoeg gelijk opgaande game waarin we de service van Peter weer beter zagen lopen en dan pak je de punten. Maar het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Het was Peter die de winst kon pakken met 11-9. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder . Er werd dan ook fel gestreden voor ieder punt. De rally’s werden steeds langer en er werd verrassend gescoord. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken ze waren aan elkaar gewaagd. Bas kwam op een gegeven moment op een kleine voorsprong van 9-7 en dan denk je ik pak de game. Maar Peter blijft zoals altijd gaan voor ieder punt en de service liep weer strak en hij pakte de game met 12-10 en in sets met 3-2 maar ook zeker voor Bas een pracht partij want het kon lang beide kanten opgaan.

Bert Erents – Leon Bambach
Bij Bert stonden alle alarm bellen op scherp want hij had gehoord dat Leon van Nick had gewonnen. Dan wil je niks aan het toeval overlaten en stapte hij super scherp de baan op. De eerste game haalde hij met een super scherp en strak spel binnen met 11-3. Coach Simon Bambach had zich inmiddels gesetteld om de verrichtingen van zijn zoon te volgen. In de tweede game wist ook Leon de nodige rally’s winnend af te sluiten en moest Bert alle zeilen bijzetten. Ook deze game was weer voor Bert met 11-6. Ook de laatste game bleef een enerverend spel met mooie kansen voor beide spelers. Bert bleef super scherp spelen met mooie strakke ballen langs de muur en met name op de backhand zijn die voor Leon nog knap lastig. Ook deze game was weer voor Bert met 11-7 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat ze niet een moment kunnen verslappen want dan pakt Leon de punten.

Dat waren een aantal verrassende uitslagen in de B-Poule en wie weet wat er straks allemaal in de tweede ronde weer voor verrassingen zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda