Sport

Drukkerij Bambach Squash competitie

Door Jeroen Pietersma

B-Poule
Peter Wierda - Guus Jepkema
Beiden gingen super gemotiveerd de baan op en hadden de inzet op winst gezet. Het ging dan ook gelijk volop en we zagen dan ook spetterende rally’s. In de eerste game kon het lang beide kanten op en dan zie je vaak rally’s die op het scherpst van de snede worden besloten. Peter pakte de game met 12-10. Ook in de tweede game bleef het een gelijk opgaande strijd waarin de rally’s steeds langer leken te worden. Nu was het Guus die de game kon pakken met 11-8. En ook in de derde game zagen we eenzelfde spel waarin ze duidelijk aan elkaar gewaagd waren. Ook deze game was weer voor Guus met 11-8. En dan denk je hij stoomt door en pakt de volgende game en beslist de partij. Maar het was Peter die de scherpte weer terug had en nu moest Guus flink aan de bak. Peter pakte de game na vele heftige rally’s met 11-7. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Peter ging flitsend van start en Guus moest alle zeilen bijzetten om de ballen te retourneren. Peter stond al snel op een mooie voorsprong van 7-1 en dan lijkt het bijna een walk-over te worden. Maar niets was minder waar. Guus knokte zich helemaal terug in de wedstrijd en kwam weer mooi langszij met 10-9. En dan denk je hij beslist nu de game met winst, maar een kleine fout maakte dat Peter weer aan service kwam. En dat is meestal zijn sterke wapen wat hij dan in de strijd kan gooien en hij won dan ook de game met 12-10 en in sets met 3-2. Ook voor Guus was het schitterende partij die zomaar in winst had kunnen eindigen.

Maurice Chevallier - Bert Erents
Maurice ging helemaal los en wilde waarschijnlijk zijn vorige partij met verlies vergeten. Hij ging bijna voor de volle winst en won met 11-1. Bert leek even uit het veld geslagen, maar zoals altijd komt hij langzaam in zijn spel en dan stoomt hij door. Hij kon nu weer goed meekomen en beiden wisten dan ook goed te scoren. Maar Maurice hield het hoofd koel en won de game met 11-7. Bert bleef moeite houden met de snoeiharde service en slagen van Maurice en had daar geen goed antwoord op. Ook de laatste game was voor Maurice met 11-4 en in sets met 3-0 maar Bert zal zeker een antwoord zoeken om deze harde ballen te retourneren.

Brian Goeman - Peter Borgmann
Brian was er klaar voor en stond al vroegtijdig op de baan om de bal warm te slaan. Peter zat ook al klaar in zijn sportkleding er was er ook bijna klaar voor. Het werd direct een mooi gelijk opgaande game waarin beiden goed wisten te scoren. Het kon lang beide kanten op en dan zie je vaak wel mooie rally’s. Brian won de game met 11-9. In de tweede game had Brian wat meer overwicht en liet hij Peter flink lopen. Ook deze game was weer voor Brian met 11-6. In de derde game trok ook Peter alle registers open en wilde hij wat er ook gebeurde deze game pakken. We zagen dan ook steeds langere rally’s die op vaak spectaculaire wijze werden beslist. Maar ook nu was het weer Brian die de game net wist te pakken met 12-10 en in sets met 3-0 maar ook zeker Peter had zomaar de games in zijn voordeel kunnen beslissen.

Rob v.d. Kooi - Menno Mensonides
Dit beloofde ook weer een titanenstrijd te worden want Rob en Menno zijn vaak aan elkaar gewaagd. Het ging dan ook gelijk volle bak en beiden gingen voor iedere bal. Beiden wisten goed te scoren en het kon dan ook lang alle kanten op. Rob won de eerste game met 11-8. In de tweede game stond Menno superscherp te spelen en dan lukt bijna alles. Hij ging bijna voor de volle winst en pakte de game met 11-3. In de derde game leken de rollen omgedraaid en was het Rob die het spel dirigeerde en moest Menno flink lopen. Nu was het Rob die de game overduidelijk pakte met 11-2. In de vierde game was ook Menno weer bij de les en kon hij weer druk opbouwen en dan pak je de punten. Maar Rob bleef knokken voor ieder punt echter de gamewinst ging naar Menno met 11-6. En in de laatste game leek Menno door te stomen en stond hij al snel op een mooie voorsprong van 7-4. En dan denk je dat de game bijna binnen is, maar Rob bleef vechten voor ieder punt en kwam langzaam maar zeker terug. En dan zie je dat je het tij ook weer kunt keren en hij won de game met 11-8 en in sets met 3-2 maar ook voor Menno was het geen slechte partij want het kan ook zomaar anders lopen en hij moet nog een keer in de revanche tegen Rob.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda