Sport

Drukkerij Bambach Squash competitie

Door Jeroen Pietersma

B-Poule
Rob v.d. Kooi – Peter Borgmann
Beiden wisten goed te scoren en dan blijf je ook gaan voor iedere bal. De eerste game was voor Rob met 11-7. Ook in de tweede game zagen we nagenoeg een gelijk opgaand spel, maar ook nu was de winst weer voor Rob met 11-7. En dan nog een game te gaan en de buit is binnen. Maar hier kwam plotseling Peter helemaal in zijn spel en ging resoluut op de game winst af. En wat Rob ook probeerde Peter hield het spel onder controle en pakte de game met 11-5. In de vierde game was Rob duidelijk superscherp en maakte hij weinig fouten. Hij trok de game langzaam maar zeker naar zich toe en won met 11-5 en in sets met 3-1 maar zeker is wel dat Peter zijn spel enorm is gegroeid en dat hij niet teveel ruimte moet krijgen want dan pakt hij de punten.

Maurice Chevallier – Rob v.d. Kooi
Maurice gaat nog steeds super in de competitie en staat te popelen om in de A-Poule zijn entree te maken. In de eerste game wist hij een klein voordeel aan zijn kant te houden en won met 11-7. In de tweede game was het duidelijk Rob die het spel dirigeerde en Maurice flink liet lopen. Rob won de game overtuigend met 11-3. In de derde game gingen ze beiden helemaal los en zagen ze hun kansen helemaal zitten. Het was een fraai gelijk opgaande strijd en we zagen dan ook een zeer gevarieerd squash spel. Maar nu was het weer Maurice die de winst kon pakken met 11-9. En ook in de laatste game waren ze helemaal aan elkaar gewaagd en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar na vele spannende rally’s was het toch Maurice die de game wist te pakken met 11-9 en in sets met 3-1 maar het had ook zomaar anders kunnen zijn.

Peter Wierda – Brian Goeman
Peter zijn service liep direct goed en dan pakt hij de punten en wat Brian ook probeerde hij kreeg er geen vat op. De eerste game was dan ook voor Peter met 11-5. In de tweede game liep ook Brian goed mee en zagen een goed gespreid spel over de hele baan. Het kon lang beide kanten op echter ook nu was het weer Peter die de game pakte met 11-8. In de derde game leek het een walkover en ging er bij Brian veel mis. Peter pakte de game met 11-3 en in sets met 3-0 nu maar werken aan de retour spelen van de lastige service die Peter blijft koesteren.

Bas Koudenburg – Leon Bambach
Leon was net terug van wintersport en dat was te zien ook aan zijn spel hij moest er weer helemaal in komen. Bas ging bijna voor de volle winst en pakte de game met 11-1. In de tweede game kon ook Leon weer een beetje meekomen en pakte hij weer flink punten. Maar Bas gaf de game niet meer uit handen en won met 11-7. Maar dat het veel kracht kost in dan ook te zien in de laatste game ging er veel mis bij Leon en dan kom je er niet meer aan. Bas pakte de volle winst met 11-0 en in set met 3-0.

Maurice Chevallier – Leon Bambach
Leon moest nog flink wat partijen inhalen en pakte er direct maar twee op een avond. Maar Maurice hield het spel strak in de hand want hij kent ook Leon zijn loopvermogen op moeilijke ballen. Hij geeft dan ook niet teveel ruimte en pakt de game met 11-3. In de tweede game pakte ook Leon weer wat meer punten, maar echt gevaarlijk werd het niet voor Maurice die ook deze game won met 11-6. En dan zie je ook in de laatste game dat de vermoeidheid toeslaat en er veel ballen mis gaan. Ook deze game was weer voor Maurice met 11-2 en in sets met 3-0.

Bas Koudenburg – Peter Borgmann
Bas kon in de eerste game een klein voordeel aan zijn kant houden en won met 11-7. Ook in de tweede game zagen we weer een klein voordeel voor Bas. Maar de rally’s werden wel steeds langer en pittiger Bas won met 11-7. In de derde game waren ze helemaal aan elkaar gewaagd en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Het waren momenten waar Bas de druk hoog kon houden en dan weer Peter die het spel weer controleerde. Dan zie je mooie rally’s waarin beiden goed weten te scoren. Maar ook nu was het weer Bas die de winst net kon pakken met 14-12 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat Peter steeds meer gegroeid in zijn spel en dan ook zomaar een game naar zich toe trekt en zullen we zeker meer van gaan horen in de toekomst.

Peter Wierda – Menno Mensonides
Peter en Menno spelen meestal vijfsetters en dat geeft al aan dat je aan elkaar gewaagd bent. In de eerste game was er een licht voordeel voor Menno die op 9-6 voorkwam. En dan heb je de game bijna te pakken, maar Peter wist toch weer langszij te komen en won de game met 11-9. Ook in de tweede game bleef Peter een klein voordeel aan zijn kant houden en met name zijn ijzersterke service gaf hem veel voordeel. Menig squasher bijt zich hier op stuk en dan pak je geen punten. Menno probeerde het wel maar Peter pakte de game met 11-7. Ook in de derde game bleef Peter zijn service goed lopen en pakte hij wederom de punten en won hij met 11-5 en in sets met 3-0. Menno heeft het wel geprobeerd maar de service bracht Peter heel veel voordeel in deze partij en daar heeft hij zo lijkt het een beetje patent op.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda