Voetbal

Doppen-actie fc Harlingen voor KIKA

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Fc Harlingen en Visser Recycling zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor KIKA. Door het sparen van doppen kan er geld gegenereerd worden voor KIKA, zodat in de toekomst meer kinderen kunnen genezen van kinderkanker. De doelstelling is dat over tien 95% van de kinderen geneest met minder agressieve methodes. Fc Harlingen heeft inmiddels veel doppenemmers geplaatst bij bedrijven, supermarkten, instellingen en scholen. Veel Harlingers weten deze weg inmiddels te vinden en het gaat voortvarend.

Er is geen winst voor fc Harlingen. Fc Harlingen heeft KIKA als goed doel uitgekozen. De winst is dat er meer kinderen kunnen genezen van kinderkanker. Fc Harlingen heeft slechts vrijwilligers die doppen inzamelen, sorteren en inleveren om zodoende te proberen van een afvalstroom een geldstroom te maken waarvan de opbrengst direct gaat naar KiKa. Er komt geen geld in handen van de voetbalclub. Visser Recycling maakt het geld rechtstreeks over naar KIKA. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen.
De dopen kunt u inleveren bij fc Harlingen, Bakkerij Elsinga, MCL De Batting afdeling De Bolder, Kantine Waddenhal, zmvv Zeerobben, Junbo, Plus, in groep 8 van de Prins Johan Frisoschool , beide locaties van de Sint Michaëlschool, Het Wad en binnenkort ook bij tennisvereniging Ready en bij de Dekamarkt. Fc Harlingen hopt binnenkort nog meer emmers te plaatsen.
Alle doppen gemaakt van Polypropyleen (PP) en Polyethyleen (HDPE of PE-HD) kunnen worden ingeleverd. De PP doppen zijn te herkennen aan het recycle-logo met een 5 of 05 erin. Deze zitten onder andere als deksel op potten van levensmiddelen zoals pindakaas of pasta. De HDPE doppen zijn te herkennen aan het recycle logo met een 2 of 02 erin. Voorbeelden hiervan zijn doppen van flessen frisdrank, zuivelpakken of pakken van vruchtensappen. Er zijn nog meer verpakkingen waarin deze logo’s te vinden zijn. Het is niet de bedoeling om deze vrpakkingen te sparen; het gaat echt alleen om de doppen. Alle doppen moeten schoon zijn (om schimmelen te voorkomen) en de doppen mogen geen stukjes papier of restjes zilverfolie bevatten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda