Voetbal

Doelpuntactie Zeerobben weer van start

Door Jeroen Pietersma
Vorige week zijn de voetballers van Zeerobben weer gestart met de werving van sponsoren voor de Doelpuntactie. Daartoe worden de komende weken familieleden, kennissen, vrienden en sympathisanten benaderd om sponsor te worden van het team waarin de betreffende speler of speelster uitkomt. Sponsoren zeggen een (klein) bedrag per doelpunt toe dat het team waarin die speler/speelster uitkomt scoort gedurende de looptijd van de actieperiode. Deze actieperiode loopt vanaf 24 maart tot begin april. Sommige teams zullen in die periode zes wedstrijden spelen, maar er zijn ook teams die ?slechts? vier wedstrijden zullen spelen. Gemiddeld wordt door elk team van Zeerobben 4,6 wedstrijden gespeeld.

Het is al met al een echte voetbalactie waarin het scoren in teamverband voorop staat en alles bepalend is voor het resultaat van de actie. 

Vorig seizoen deed Zeerobben ook mee aan deze professioneel opgezette actie en was toen de vereniging met het beste resultaat van alle deelnemende clubs in Friesland. Of Zeerobben dat succes kan herhalen of zelfs verbeteren, hangt natuurlijk in grote mate af van de inzet van alle spelers om zoveel mogelijk sponsoren te realiseren. Het is echt een actie die stoelt op ‘vele kleintjes maken één grote’.
Het ultieme doel van deze actie is om middels de opbrengst het voetbal bij Zeerobben laagdrempelig te houden. Zonder het voeren van acties zouden de contributies fors hoger moeten zijn en dat wil Zeerobben voorkomen. Voetbal is traditioneel een laagdrempelige sport en dat moet vooral zo blijven.
Tot eind maart hebben de leden van Zeerobben tijd om sponsoren te werven. Ze worden daarbij ondersteund door een digitale campagne vanuit de organisatie Doelpuntactie.nl. Naast natuurlijk de traditionele persoonlijke benadering, kunnen sponsoren ook worden gezocht langs de digitale snelweg via email, WhatsApp en Facebook. Leuk om te doen, leuk om zo sponsoren te scoren en leuk om straks nog meer met het team te gaan scoren voor een mooie opbrengst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda