Sport

Dirk Schrik koning bij Harlingen-Witmarsum ontmoeting

Door Jeroen Pietersma
Twaalf parturen kaatsten er naast de Waddenhal op het grasveldje en dat werd reuze gezellig. Bij de dames kaatsten Baukje Cornelisse, Dianne Draaisma en een jonge Pier Zaagemans (kleinseun van Pier Glas) tegen de Witmarsummers Sabina Kamminga, Amber Zaagemans en ut jongkje Nick Dorselaer.

Het werd een mooie partij maar de Harlinger dames sloegen as wilden en werden goed gesteund door Pier Zaagemans. Het werd uiteindelijk 5-4 en 6-4 toen Baukje Cornelisse boven sloeg, het ze van opa Wiebe. De uitwisseling tussen de heren eindigde gelijk maar omdat die Witmarsummers ut nog nooit wonnen hewwe, mochten zij de wissel Tobbedanser mee naar huis nemen. Een uitstekend kaatsend Dirk Schrik behaalde met Gerard Viskarre Rutten en Sjoerd Stellingwerf de finale door het sterke partuur van Wiebe van Dijk, Douwe Schoot en de niet al te best kaatsende Broer Zaagemans te verslaan. Een bovenslag van Dirk Schrik op 5-5 en 6-4 betekende een finaleplaats voor Dirk c.s. Steven Nesse, Willem Noorloos en Norbert Hongarije wonnen van het sterke Witmarsummer partuur Wiggele, kroegbaas Arno en Tinus met 5-3 en 6-6. 

De finale ging dus tussen Schrik c.s. en Steven Nesse c.s. en iedereen had zijn geld op Nesse en zijn partuur gezet maar dat ging niet door. De beslissing viel op 3-1 en 6-6, Steven Nesse gaf een vliegende bal voorin maar daar stond Dirk, de Hulk, Schrik en die veegde de bal richting de Stienen Man. En op 5-1 en 6-6 sloeg Dirk de bal zelfs in e Waddenzee en was de winnaar. En scheidsrechter Age Tichelaar besloot in alle wijsheid Dirk Schrik tot koning te benoemen en dat was meer dan terecht.
Het was een gezellige dag op een wat vreemde plaats maar met hele leuke kaatserij.

Uitslagen
1. Dirk Schrik (koning), Sjoerd Stellingwerf, Gerard ‘viskarre’Rutten
2. Steven Nesse, Willem Noorloos, Norbert Helic
3. Wiggele, Arno, Tinus
Winnaar dames;
1. Baukje Cornelisse, Dianne Draaisma, Pier Zaagemans

|Doorsturen

Buienradar



Agenda