Sport

Dijkstra & Geelhoed airco service squash competitie van start

Door Jeroen Pietersma

Joost Poutsma – Martin v.d. Ploeg
Martin ging voortvarend van start en liet Joost flink lopen en pakte in rap tempo de punten. Martin speelde de ballen superscherp en dan kom je er niet meer aan. Martin won de game met 11-5. En als je dat kan vasthouden dan maak je veel kans op de winst. In de tweede game wist ook Joost zijn spel weer te spelen en kon hij ook Martin goed onder druk zetten. Deze game kon beide kanten op en er waren dan ook mooie rally’s te zien. Maar deze game was voor Joost met 11-7. In de derde game wist Joost de druk nog wat meer op te voeren en dan gaat er bij je tegenstander vaak ook meer fout. Ook deze game was weer voor Joost met 11-5. In de vierde game gaf ook Martin weer goed partij en moest ook Joost flink aan de bak en geen fouten maken. Na vele spannende momenten was het toch weer Joost die de game pakte met 11-9 en in sets met 3-1. Met name Martin had veel punten laten liggen op de backhand ballen.

Joost Poutsma – Eddy Sjollema
Eddy ging super geconcentreerd de baan op en ging voor de punten. Maar het was Joost die in de eerste game het spel dirigeerde en hij won met 11-4. In de tweede game kreeg Eddy toch mooie kansen en die wist hij ook goed te verzilveren. Joost moest nu goed bij de les blijven want Eddy pakte toch flink punten. En wat Joost ook probeerde, Eddy hield het voordeel aan zijn kant en pakte de game met 11-8. In de derde game bleef het een mooi gelijk opgaande strijd en wisten beiden goed te scoren. Nu was de game na vele spetterende rally’s weer voor Joost met 11-9. In de vierde game zagen we eenzelfde spel met mooie wisselende momenten. Ook nu moest Joost weer goed bij de les blijven want Eddy bleef het proberen. Joost won ook de laatste game met 11-8 en in sets met 3-1 maar ook Eddy had zijn spel meer dan waar gemaakt.

Martin v.d. Ploeg – Maurice Chevallier
Martin en Maurice houden een beetje van hetzelfde spel, lange ballen achterin en boosten zijn hierbij wel de favoriete spelmomenten. Waar het dan op aan komt is dat je sommige snoeiharde ballen goed kan terugleggen. De eerste game was na vele verrassende ballen voor Martin met 11-6. Maurice bleef het natuurlijk wel proberen, maar Martin was iets vaster in zijn spel en dan pak je toch de punten. Ook de tweede game was na vele spannende momenten voor Martin met 11-6. En ook in de derde game bleef Martin het spel controleren en werden de beslissende momenten in de rally’s door Martin gepakt. Hij won ook de laatste game met 11-5 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Maurice geen slechte partij tegen een routinier als Martin en weer heel wat van op gestoken.

Joost Poutsma – Bas Koudenburg
Joost kon in de eerste game het spel goed dirigeren en Bas moest dan ook flink aan de bak. De game ging naar Joost met 11-4. In de tweede game ging ook Bas goed mee en bood fel tegenstand, hij steeg als het ware boven zichzelf uit. Joost moest dan ook een tandje bijzetten om de game alsnog te pakken. Hij won met 11-8. In de derde game ging het helemaal gelijk op en kon het beide kanten op. We zagen dan ook mooie rally’s die op het scherpst van de snede werden beslist. Nu was Bas die de game verrassend wist te pakken met 12-10. Joost had zowaar ook de zweetdruppels op het voorhoofd staan. Ook in de vierde game werd er weer fel gestreden voor ieder punt en dan zie je wederom strakke rally’s en worden alle technieken in de strijd gegooid. Nu wist Joost het voordeel net aan zijn kant te houden en won met 11-7 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Bas een schitterende partij met soms onmogelijke retour ballen.

Maurice Chevallier – Bas Koudenburg
Ze waren er allebei klaar voor en gingen voor de winst. Ze kennen elkaars spel goed en trainen ook regelmatig en dan moet je soms verrassend spelen. In de eerste game wist Maurice het voordeel aan zijn kant te houden en wist de ballen goed scherp te spelen. Bas daarentegen verspeelde wel de nodige punten en dan kom je onder druk te staan. De eerste game was voor Maurice met 11-5. In de tweede game wist ook Bas weer wat meer ballen goed neer te leggen en dan gaat het al weer wat beter. Maar ook nu won Maurice na vele spetterende rally’s de game met 11-7. Na een korte pauze werd er weer fel gestreden en wist Maurice de ballen verrassend te spelen en zette daarmee Bas goed onder druk. En dan maak je vaak wat meer fouten en dat geeft je tegenstander dan weer vleugels. Maurice won ook de laatste game met 11-3 en in sets met 3-0 maar ook Bas kijkt alweer uit naar de tweede ronde om weer wat recht te zetten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda