Sport

Dijkstra & Geelhoed Airco Service squash competitie

Door Jeroen Pietersma

Joost Poutsma – Martin v.d. Ploeg
Joost en Martin kennen elkaars spel goed en weten wanneer het gespeeld wordt met de sterke punten van elkaar dat het moeilijk gaat worden. Je probeert dan ook steeds je eigen sterke punten uit te buiten en de tegenstander onder druk te houden. Dit lukte Joost in de eerste game goed en hij pakte dan ook in rap tempo de punten. Joost won met 11-2. In de tweede game ging ook Martin weer beter en wist ook de punten weer te pakken, maar Joost bleef het spel dirigeren en pakte ook nu weer de game met 11-6. Ook in de laatste game bleef Martin het wel proberen echter er ging wel veel mis en dan kom je niet echt toe aan punten pakken. Ook deze game werd door Joost gewonnen met 11-6 en in sets met 3-0 maar zeker als Martin in goede vorm steekt dan kan het een pittiger partij worden.

Eddy Sjollema – Martin v.d. Ploeg
De eerste game was direct een met pittige rally’s waarin beiden gingen voor ieder punt. Het was lang onduidelijk wie de game kon pakken. Martin wist na vele spannende momenten de game binnen te halen met 13-11. Ook in de tweede game was het een mooi gelijk opgaande partij en kon het ook weer lang beide kanten op. Maar ook nu was het weer Martin die won met 11-8. En dan nog een game te gaan en de buit is binnen en dat maakt dan de avond wel weer goed. Maar de game moet eerst worden gespeeld en Eddy had er nog steeds vertrouwen in. In de derde game was het ook weer een gelijk opgaande strijd alleen nu was het Eddy die de game langzaam naar zich toe trok. Eddy won de game met 11-8. Dit gaf Eddy vleugels en in de vierde game stond hij al snel op een prachtige voorsprong van 9-1 en dan heb je de gelijkmaker binnen bereik. Maar ook Martin bleef knokken voor ieder punt en kwam langzaam weer dichterbij. Echter Eddy zorgde voor de gelijkmaker met 11-7. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Eddy steeg boven zichzelf en alles leek te lukken en dan gaat er bij je tegenspeler vaak veel mis. Eddy pakte weer een fraaie voorsprong van 8-4 en dan denk je het kan niet meer misgaan. Martin kwam nog gevaarlijk dicht in de buurt echter Eddy pakte de game met 11-7 en in sets met 3-2 en dat zijn toch mooie partijen waar je het voor doet Martin maakte wel veel fouten en Eddy steeg duidelijk boven zich zelf uit.

Bas Koudenburg–Eddy Sjollema
Beiden gingen direct er vol op tegenaan en liepen op iedere bal en dan zie je vaak mooie rally’s. Het ging lang gelijk op en dan is het maar net wie pakt de cruciale punten. Na vele enerverende rally’s was het Bas die de game pakte met 11-9. In de tweede game was het ook een weer nagenoeg gelijk opgaande partij waarin beiden goed wisten te scoren. Nu was na vele spannende momenten de winst voor Eddy met 11-9. In de derde game gaf Bas vol gas en trok in hoog tempo de punten naar zich toe. Hij pakte een riante voorsprong van 9-3 en dan denk je de game is bijna binnen. Maar ook nu bleef Eddy gaan voor iedere bal en kwam langzaam weer langszij. Bas wist maar net de game nog te winnen met 11-9. En dan nog een game te gaan en de partij is binnen. Maar niets was minder waar, Eddy kwam ijzersterk terug en trok langzaam maar zeker de game naar zich toe. Hij won de game met 11-6 en dan ben je weer helemaal terug in de wedstrijd. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Beiden gingen dan ook vol vuur de strijd aan en wederom kon het lang beide kanten. Na vele spannende rally’s die op het scherpst van de snede werden beslist was het Bas die de game won met 11-8 en in sets met 3-2 en dat zijn natuurlijk de mooiste partijen waarin het lang beide kanten op kan gaan en je aan elkaar gewaagd bent.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda