Sport

Dijkstra & Geelhoed airco service squash competitie

Door Jeroen Pietersma

Bas Koudenburg – Eddy Sjollema
Bas wist de druk gelijk hoog te houden en Eddy moest dan ook flink aan de bak. De eerste game was dan ook voor Bas met 11-4. Ook in de tweede game ging Eddy wel weer voor iedere bal, maar Bas hield het spel goed onder controle. Bas won ook deze game met 11-5. In de derde game kwam ook Eddy helemaal in zijn spel en wisten ze allebei goed te scoren. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele spannende momenten was het Eddy die de game op zijn naam kon schrijven met 11-9. Ook in de vierde game bleef het gelijk opgaan en waren beiden in staat om de game te pakken. Eddy zag de gelijkmaker wel zitten want vijfsetters zijn wel zijn favoriete partijen. Eddy kwam zelfs nog op een mooie voorsprong van 8-6 en dan denk je ik pak de game. Maar ook Bas kwam dat regelmatig tegen en wist wat hij wilde voorkomen. Hij pakte de game na vele enerverende momenten met 11-9 en won met 3-1 maar het had ook zomaar anders kunnen lopen.

Erik Menks – Maurice Chevallier
Erik is net weer gestart na een vervelende knieblessure bij het zaalvoetbal. Maar hij ging direct weer voor ieder bal en wist de punten goed te pakken. De eerste game was dan ook voor Erik met 11-4. Maurice probeerde het wel echter kwam niet goed in zijn spel en maakte daardoor veel fouten. Erik wist zijn spel goed te spelen en dan loop je achter de feiten aan. Erik pakte ook de tweede game met 11-5. In de derde game wist Maurice ook wat meer punten te pakken, maar het spel gaf Erik niet meer uit handen en hij won ook de laatste game met 11-7 en in sets met 3-0 maar zeker als Maurice weer in een wat betere vorm steekt dan kan hij wel weer wat meer punten pakken.

Joost Poutsma – Maurice Chevallier
Joost ging superscherp de baan op want hij kent Maurice zijn spel goed dus zal hij hem niet veel ruimte geven. In de eerste game hield Joost het tempo hoog en moest Maurice flink aan de bak. Dat hij niet zijn spel kon spelen was ook goed te zien en dan pak je geen punten. Joost won de game met 11-2. Ook in de tweede game hield Joost alle ballen strak onder controle en dan pak je in hoog tempo de punten. Ook deze game was voor Joost met 11-3. En ook de laatste game wist Joost weer te winnen met 11-2 en in sets met 3-0. Jammer dat Maurice niet zijn spel kon spelen, maar er komen vast weer andere tijden dat het wel goed gaat.

Bas Koudenburg – Peter Borgmann
De eerste game ging nagenoeg gelijk op en dan zie je mooie rally’s. Het was dan ook lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele spannende rally’s wist Bas de winst te pakken met 12-10. In de tweede game was het duidelijk Bas die het spel dirigeerde en dan pak je de punten. Bas won met 11-4. In de derde game kwam ook Peter zijn spel weer beter tot zijn recht en ging hij weer goed mee. Dan zie je ook dat een service weer beter begint te lopen en dat je daar dan ook weer punten mee kan pakken. Maar ook nu gaf Bas de game niet meer uit handen en won met 11-7 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Peter een mooie partij waarin zo maar kansen liggen.

Erik Menks – Eddy Sjollema
Het spel was nog maar net begonnen of Eddy pakte verrassend het eerste punt. Dit gaf Eddy natuurlijk de boost om hier mee door te gaan. Ze wisten dan ook beiden goed te scoren en er kwam soms een verrassend spel uit. Erik pakte de eerste game met 11-8. Ook in de tweede game ging Eddy weer goed mee, maar ook nu was het weer Erik die de game pakte met 11-7. In de derde game kreeg Eddy ook weer veel kansen en dat gaf hem vleugels en dan pak je meer punten dan je voor mogelijk houdt. Maar ook nu wist Erik de game winst net te pakken met 12-10 en in sets met 3-0 maar ook zeker Eddy pakte verrassende punten.

Michel van der Ploeg – Peter Borgmann
Michel nam het initiatief en liet Peter goed lopen. Maar verrassend was dat Peter soms goed meeliep en met name op de service goed kon scoren. Echter Michel wist de schade beperkt te houden en won game met 11-8. In de tweede game kreeg Peter wat minder ruimte en dan kun je vaak niet makkelijk scoren. Ook deze game was weer voor Michel met 11-4. Peter bleef het proberen en pakte ook wel zijn punten, maar Michel hield de controle en won met 11-6 en in sets met 3-0 maar zeker de eerste game was Peter goed van start gegaan.

Erik Menks – Bas Koudenburg
Erik komt langzaam weer in zijn spel en zeker tegen een speler als Bas is dat niet verkeerd. Bas liep dat ook super mee in de eerste game en pakte ook flink punten. Erik won de game met 11-7. In de tweede game ging het helemaal gelijk op en kon het lang beide kanten op. Maar ook nu wist Erik de winst net binnen te halen met 12-10. In de derde game was het beste eraf bij Bas en dan probeer je het nog wel. Maar het lukt dan niet meer. Erik won ook de laatste game met 11-3 en in sets met 3-0.

Joost Poutsma – Eddy Sjollema
Eddy was van plan om zijn huid zo duur mogelijk te verkopen en ging dan ook voor iedere kans. Joost ging relaxt de baan op en liet Eddy flink lopen. Maar als je dan ook even te veel ruimte geeft dan pakt hij wel zijn punten. Joost pakte de game met 11-7. Ook in de tweede game liet Joost de teugels wel eens wat teveel vieren en dan pakte Eddy direct de punten. Het kon dan ook lang duren voordat er weer een rally werd beslist. Joost won wel met 12-10. Ook in de laatste game bleef Eddy goed meegaan, maar Joost besliste wederom met 12-9 en in sets met 3-0 maar zeker ook weer een leerzame partij voor Eddy.

Joost Poutsma – Bas Koudenburg
Het werd direct een enerverende strijd waarin beiden goed wisten te scoren en dan zie je mooie rally’s. Joost kwam op 11-9 voorsprong en dan denk je de eerste game is binnen. Maar Bas gaf zich nog lang niet gewonnen en kwam weer terug en won de game met 13-11. Dit zijn natuurlijk standen waar je voor gaat en laat zien dat je aan elkaar gewaagd bent. Ook in de tweede game ging het weer volop en zagen we spectaculaire rally’s waarin je soms boven jezelf uitstijgt. Ook nu was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Joost wist de winst veilig te stellen met 11-9. Ook in de derde game zagen we weer hetzelfde beeld met dan weer flitsende acties van Joost en dan weer van Bas. Ook deze game was na veel strijd voor Joost met 11-8. Ook in de vierde game bleef het een fraai squashspel om naar te kijken en ging wederom de hele trucendoos open. En dan zien we dat Joost weer de game pakt met 11-7 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor bas een schitterende partij waarin hij boven zichzelf uitsteeg.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda