Sport

Derde smashbaltoernooi wederom daverend succes

Door Jeroen Pietersma
Op dinsdag 14 november jongstleden werd voor de derde keer een smashbaltoernooi georganiseerd voor groep 4 van de basisscholen in de gemeente Harlingen. Voorafgaand aan dit toernooi werden er op alle basisscholen in Harlingen en Midlum smashbalclinics gegeven door trainers van Volleybal Vereniging Harlingen. Kinderen die het leuk vonden konden zich opgeven voor het afsluitende toernooi.

Smashbal is een variant op het echte volleybal. Het volleybal zoals dat nu aan jonge kinderen word gegeven is voor jongens niet aantrekkelijk genoeg. Dit komt omdat er te weinig actie is het spel zit. Bij smashbal ligt juist de nadruk op snelheid, beweging en het mooiste wat volleybal te bieden heeft, namelijk het smashen. Ilonka Volkers, Femia Hoekstra en Meindert Paul Kwast van VVH hopen dat er door het aanbieden van smashbal, meer jongens interesse zullen gaan krijgen voor smashbal en uiteindelijk ook voor volleybal. Er is op dit moment nog geen smashbalcompetitie, maar we denken wel dat het binnen niet al te lange tijd zal worden ingevoerd. Sinds er gestart is met het geven van smashbalclinics en de toernooien merkt men dat de interesse bij een aantal jongens al is gewekt. Sinds dit jaar geeft Meindert Paul Kwast smashbaltraining aan vier jongens van 8 en 9 jaar oud. Zij vinden smashbal helemaal fantastisch. Natuurlijk hoopt de vereniging dat er meer jongens hun voorbeeld zullen volgen, want om het echte volleybal in te gaan zijn er sowieso zes of meer jongens nodig om dit te kunnen realiseren. Jongens van 7, 8, 9 en 10 jaar zijn dan ook van harte welkom om bij VVH te komen smashballen.

Er werd dinsdag om 16.00 uur gestart met het afsluitende toernooi. De jongens en meiden streden tijdens de wedstrijden om de podiumplaatsen. Het ging er dan ook fanatiek aan toe en de punten werden soms wel heel hard bij elkaar gesmasht. Tegen 18.00 uur was de uitslag bekend en volgde dan ook de prijsuitreiking. Ook dit jaar werden de prijzen net als voorgaande jaren weer beschikbaar gesteld door Stichting Sportpromotie. Deze stichting had voor iedere deelnemer van het toernooi een vaantje beschikbaar gesteld en voor de nummers één tot en met drie medailles. JOGG Harlingen zorgde voor gezonde voeding door appels, mandarijnen en water ter beschikking te stellen aan de deelnemers.

De uitslag van het toernooi was als volgt:
Noorderlicht 1 met Asia Garbouz en Nathalie van Arum
Noorderlicht 2 met Isa Beers en Delano Brouwer
’T Wad 1 met Mike Vliger en Daan van Dijk

De smashbalclinics en het toernooi is een samenwerking tussen Jongerenwerk Haringen, Volleybal Vereniging Harlingen en de buurtsportcoaches. Dit is echt een unieke samenwerking en de organisator is blij dat ze door de inzet van iedereen dit nog steeds kunnen organiseren. Ook vinden ze het fijn dat hierdoor de sport meer aandacht krijgt. Mochten er meisjes enthousiast zijn geworden door smashbal dan kunnen zij elke dinsdag van 1630-17.45 uur terecht bij Ilonka Volkers. Mochten er jongens willen gaan smashballen dan kunnen zij elke dinsdag van 16.30-17.45 uur terecht bij Meindert Paul Kwast. VVH traint op de dinsdagen in de Harlinger Waddenhal. Aanmelden is niet nodig, maar als ouders of verzorgers meer informatie willen hebben, dan kunnen ze dit opvragen via jc@vvh-harlingen.nl.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda